USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перемир'я продовжили на 72 години. ОНОВЛЕНО

28 Червня 2014 00:04
Президент України Петро Порошенко ухвалив рішення про продовження "перемир'я" ще на 72 години. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на власне джерело в керівництві АТО.

Станом на 0:23 міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй Facebook-сторінці підтвердив інформацію про продовження "перемир'я".

О 00:29 28 червня на сайті глави держави з'явилося повідомлення, що на виконання Висновків Європейської Ради, які були ухвалені на рівні глав держав та урядів 28-ми країн членів ЄС за участі Президента України, очікується, що до понеділка 30 червня будуть зроблені наступні кроки:

• розпочато практичну імплементацію мирного плану Президента України;

• забезпечено моніторинг режиму припинення вогню під наглядом місії ОБСЄ та ефективного контролю за ділянкою українсько-російського кордону на території дії АТО;

• передано під контроль Державної прикордонної служби України пуктів перетину кордону (Ізварино, Должанський, Червонопартизанськ) та відновлено їх діяльність;

• звільнено усіх заручників, в тому числі спостерігачів ОБСЄ.

Президент України провів нараду з силовиками та на підставі рішення Ради Національної безпеки та оборони продовжив режим незастосування сили до 22.00 понеділка 30 червня.

За наслідками наради Україна очікує, що за час припинення застосування сили відбудеться:

• закриття пунктів вербування найманців на території Російської Федерації;

• припинення пересування незаконних збройних формувань на території Донецької та Луганської областей.

Побудова укріплень чи споруд, що заважатимуть мирному життю мешканців Донбасу, буде вважатися порушенням режиму припинення вогню.

У разі недотримання умов режиму незастосування сили, Україна залишає за собою право дострокового припинення цього режиму в зонах, де режим припинення вогню не буде виконуватися.

Механізм реалізації цього рішення був обговорений на нараді за участі голови Верховної Ради Олександра Турчинова, голови СБУ Валентина Наливайченка, виконувача обов'язків міністра оборони Михайла Коваля, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Державної прикордонної служби Миколи Литвина, командувача Національної гвардії Степана Полторака.

Як відомо, 27 червня о 22:00 закінчився час одностороннього припинення вогню з боку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Дончанин Показати IP 28 Червня 2014 01:26
Ответ на это дан здесь: http://www.volynnews.com/news/society/terorysty-obitsiaiut-prypynyty-vohon-do-30-chervnia/
гiсть Показати IP 28 Червня 2014 06:50
Нi вiйнi!
ВОВК Показати IP 28 Червня 2014 07:32
Петя молодець. Саме цього часу необхідно росії для повного розгортання військ на стратегічних напрямках для вторгнення в Україну. Цікаво, що тоді він буде робити? Звертатись до ЄС і США про військову допомогу, так вони не дадуть, максимум сух.пайки та бронижелети. По великому рахунку їм все одно в яких межах буде Україна, лиш би на їхніх кордонах не було війни і біженців з України. Велика проблема всіх українських президентів це те,що вони не вміють слухати народ, і чим більше вони не слухають тим більше територій ми втрачаємо. Петя нам був видався рішучим президентом готовим взяти на себе відповідальність але на жаль він такий самий маріонетка в руках Заходу, як був янек в руках кремля. Коли ж українські люди виберуть дійсно розумного та рішучого президента? І тут згадуються дії Кучми під час подій на Тузлі, який хоч крав для себе але зазіхати на свою вотчину не дозволяв нікому. Принцип простий- спочатку жорстка і безжальна військова сила, а потім переговори.
Депутатка до ВОВК Показати IP 28 Червня 2014 14:43
А Ви знаєте скільки різної срані на мене вилила частина дописувачів ВН, коли я ще у період виборчої кампанії писала, що за порошенка не треба голосувати? А тепер ті "мудрі" голосувальники самі вже бачать які вони "мудрі". Нехай тепер радіють за свого президента, з легкої подачі якого і надалі на сході вбиватимуть їхніх знайомих, сусідів, родичів, дітей, бо він бачте, ніяк не наважиться дати наказ на знищення рос. військ в Україні. Нехай з тим папірцем про "перемир я " сходить просто в туалет.Коли дійсно виберуть мудрого і рішучого президента? Тоді, коли будуть думати головою, а не дивитися на рейтинги і казати, що немає за кого голосувати. А порошенко -цинік, зразу ж використав майдан у своїх цілях. І до речі, лише він один (!!!) з одіозних олігархів (а їх в Україні багатенько), рвався до президентства найбільш рішуче, так само як ворожий танк на сході проривав укр. блок-пост. Чим це не цинізм? Майдан стояв за олігарха??? Якщо так, то чому ті, що були в епіцентрі київського розстрілу голосували за олігарха? чи я чогось не розумію?
ВОВК до Депутатка Показати IP 29 Червня 2014 09:52
Я за Порошенка не голосував, так само як і моя сім'я !
Анонім Показати IP 28 Червня 2014 10:02
Видно,що і друга революція була марною, майже нщо не змінилося.
Анонім Показати IP 28 Червня 2014 10:07
Цікаво ,а хто відповість за житя війсковослужбовців, що загинули під час так званного перемиря?
Роман Показати IP 28 Червня 2014 10:30
"Тихо сам з собою я веду бесіду..." - це квентесенція "мирного" плана Порошенка. На військовій мові - це втрата темпу наступу, всупереч суворівському: "быстрота, глазомер, натиск", а значить і втрата позицій, які на цей час могли бути відвойовані за менші втрати особового складу, ніж ті втрати, які Україна має на сьгодні з моменту одностороннього припинення наступальних дій. План Порошенка - це план переходу до оборони тоді, коли для наступу на багатьох ділянках взагалі немає перешкод!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 28 Червня 2014 11:04
пан президент доперемирюється, що війська вийдуть з-під контролю і самі знищать ту нечисть
оля2 до НЕЛУЧАНИН Показати IP 28 Червня 2014 23:18
Де в Києві?!!!!
єва Показати IP 28 Червня 2014 11:14
Коли закінчиться це дебільне керівництво?Скільки будуть гинути люди?
Реаліст Показати IP 28 Червня 2014 11:42
Не створюйте собі ідолів. Розчаруванню бути, на жаль. Порох нічим не кращий від інших так званих очільників. Надія лише на себе. Не вір, не бійся, не проси! P.S. Останнє не стосується Бога.
Сашко Показати IP 28 Червня 2014 12:44
Реальні події з сарказмом: "Україні не потрібні легі перемоги! Недавно нац. Гвардія зі спецназом майже без втрат звільнила пів-Слов'янська, і навіть декілька кварталів у центрі, до перемоги лишилась доба, але з Києва надійшов наказ: відійти на вихідні позиції і залишити Слов'янськ Стрелку". Україна вже запроваджувала одностороннє припинення вогню у Криму. То чого Порошенко хоче добитися своїм планом? Українські політики і військові мають віправдати чи невиправдати односторонне припинення вогню у Криму. Сьогодні дії команди Порошенка в Донбасі наслідують діям команди Турчинова в Криму .
Белая Стрела Показати IP 28 Червня 2014 14:35
Кучма всё сказал, Бегом утюжить ДНР и ЛНР, Время теперь играет против нас, или мы Украина или опять розыгрываем Крым. Жертвы это плата за будущее, Россия ещё 72 чеса ни чего не сможет зделать, не ужели Вам ещё не понятно
сура Показати IP 29 Червня 2014 10:40
Кучма має рацію
ВОВК Показати IP 29 Червня 2014 14:22
http://www.pravda.com.ua/news/2014/06/29/7030459/ Це те про що я писав вище !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus