USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перші призначення до нового уряду, які погодили на Банковій, - ЗМІ

22 Березня 2016 09:06
Учасники переговорів щодо формування нового Кабінету міністрів дійшли до перших спільних рішень.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на джерела.

Згідно з інформацією видання, головним і єдиним претендентом на посаду прем'єр-міністра сьогодні є Володимир Гройсман. Нинішній глава АП Борис Ложкін претендує на посаду віце-прем'єр-міністра економіки.

Міністром фінансів може стати Іван Міклош, екс-міністр економіки Словаччини, а віце-прем'єром з євроінтеграції депутат Іванна Клімпуш-Цинцадзе.

Арсенія Яценюка – згідно з конфігурацією, що вимальовується, - залишаються п'ять "портфелів". Голови Міністерства фінансів та Міністерства природних ресурсів на цей час не визначені - "тривають торги" з БПП, "Батьківщиною" і Олегом Ляшком. Він, щоправда, готовий відмовитися від посад у Кабміні в обмін на посаду спікера ВР", - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що Державну фіскальну службу - за попередньою домовленістю - очолить Ніна Южаніна. Згідно з такими пропозиціями, в коаліції залишаються чотири фракції - БПП, Народний фронт, Радикальна партія і Батьківщина.

Голосування нібито заплановано наступного вівторка або четверга. За даними, проти Наталії Яресько як прем'єр-міністра виступили майже всі сторони переговорів, зокрема БПП і Народний фронт, який раніше був готовий підтримати її.

"Фронтовики" нібито обурилися планами Яресько змістити з посад Авакова і Петренка, а також програмою уряду, яка полягає лише в тому, щоб виконати список вимог МВФ. Батьківщина, за даними ЗМІ, погодилася на будь-які прем'єрські кандидатури, крім Яценюка і Яресько.

Згідно з інформацією іншого джерела, "Яценюку вистачить і чотири "портфелі" - МВС, Мін'юст, Міністерство освіти, Міністерство інфраструктури. Переговори щодо п'ятого - тривають. Претендентами на нього також є Тимошенко і Ляшко.

Водночас в АП сумніваються, що Ляшко увійде до коаліції. В такому разі більшість у парламенті формуватимуть три учасники - БПП, Народний фронт і Батьківщина, решта голосів планують добирати з позафракційних. Як спікера ВР там назвали Андрія Парубія.

Проти Валерії Гонтаревої виступають депутати Ради від різних фракцій, проте на Банковій альтернативу поки не запропонували. Сама Гонтарева, за даними співрозмовників у її колі, готова подати у відставку в разі, якщо Яресько та Абромавічус підуть зі своїх посад.

Як зазначено, всі ці кандидатури обговорювалися з участю Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомляв, що, крім Яресько, на посаду прем'єра може претендувати і лідер Самопомочі Андрій Садовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НЕ СМІШІТЬ)))) Показати IP 22 Березня 2016 10:22
Ніна Южаніна податківець!!!???)))Хто бачив її проект податкового кодексу!!???Та там Підприєці і Юрособи скоро будуть ще дотації отримувати за те, шо вони існують...МВФ сказав, що такі зміни Кодексу припинять фінасування з їх сторони...А якщо МФВ відійте, де братимуть грош,і на Пенсії Стипендії Соцвиплати З/П бюджетникам..Невже є люди, які нерозуміють, що ми живемо в кредит...!!??? Хто має наповнювати бюджет- податки на пенсію, зарплату надвисокі комунальні послуги!!???? Знову витягнуть останні гроші, а підприємці будуть копити капітал!!?? Де варіанти зменшення дефіциту бюджету, а не популізм заради слави....
Микола Показати IP 22 Березня 2016 10:43
Одна й та ж звіроферма. Одні- міняють інших. Зібрав би їх всіх разом Господь... Ну, щоб їх десь не стало, бо ж- вигублять нас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus