USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

П'ятьох нардепів можуть позбавити недоторканості

19 Квітня 2018 18:38
У Генеральній прокуратурі зібрали достатньо матеріалів, щоб позбавити недоторканності ще декількох депутатів, сказав очільник відомства Юрій Луценко під час брифінгу, пише Радіо Свобода.

“У мене на столі п’ять матеріалів, зокрема зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Інформація про готовність таких документів відповідає дійсності на 90%”, – сказав генеральний прокурор.

Зараз їх має розглянути юридичне управління ГПУ, після чого їх подадуть у Верховної Ради. Проте Луценко не розкрив прізвища депутатів.

Водночас, як повідомляє РБК-Україна, серед основних “перетендентів” – Олександр Вілкул та Дмитро Колесніков. Справа стосується землі у Дніпропетровській області.

Кого вже позбавили недоторканності

Ігоря Мосійчука втратив недоторканність у 2015 році, за подачі генпрокурора Віктора Шокіна. Нардепа звинуватили у хабарництві, ба навіть, представили відео-доказ. Проте у такому “статусі” Мосійчук побув лише два місяці, коли Вищий спеціалізований суд визнав незаконним таке рішення ВР.

У 2016 році НАБУ зробили гучну заяву щодо корупційний схем Олександра Онищенка. Нардепи позбавили його недоторканності. У тому ж році ГПУ взялася за соратника Віктора Януковича – Вадима Новінського. У відповідь фігурант справи сказав, що прокуратура перетворюється на “політичну інквізицію”.

Минулоріч недоторканність втратили відразу чотири народних обранці. Бориславу Розенблату інкрімінували лобізм, як і йому колезі Максиму Полякову, бо вони зареєстрували у ВР законопроекти, які регламентують видобуток бурштину. Михайло Добкін, коли був на посаді голови Харківської держадміністрації, прихопив собі 650 гектарів землі. А Олесь Довгий зловживав владними повноваженнями, за що і поплатився втратою недоторканності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Чопорний Показати IP 19 Квітня 2018 20:55
Мосійчук втратив недоторканість (читай - цноту), коли познайомився з Ляшком :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus