USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після смерті 4 військових Зеленський поговорив з Путіним

7 Серпня 2019 12:50
Президент України Володимир Зеленський сьогодні вранці мав розмову з президентом РФ Володимиром Путіним з приводу загострення ситуації на Донбасі та загибелі українських військових.

Про це Зеленський заявив на брифінгу в середу, 7 серпня, повідомляє УНІАН.

Зі слів президента, під час розмови з Путіним він йому повідомив, що «наших людей вбивають».

«Мені кажуть, що там є якісь деталі, де наші люди стріляють по цивільних людях», - зауважив глава держави.

«Всі говорять про те, що хочуть миру. Всі про це говорять, але крім слів ми повинні рухатись дуже швидкими кроками», - наголосив Зеленський.

«Я дуже наполягав і дуже просив президента РФ вплинути терміново сьогодні на те, щоб та сторона просто припинила ці дії (обстріли – УНІАН). Це не іграшки», - додав президент України.

Він додав, що також порушував питання повернення українських полонених, необхідності скоротити терміни будівництва мосту у Станиці Луганській та інші.

Зеленський зазначив, що 7 серпня він летить у Туреччину і вже звідти проведе ще одну телефонну розмову – з президентом Франції Емманюелем Макроном. Крім того, Зеленський планує поговорити з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і домовитись про термінову зустріч у Нормандському форматі.

Водночас Зеленський відмовився відповідати на запитання журналістів щодо змісту сьогоднішньої наради з силовиками, пославшись на конфіденційність інформації, яку надала розвідка, передає Укрінформ.

"Є інформацію, яку я не можу сказати. Ми вирішили з військовими, з розвідкою, що ми не будемо її коментувати" - сказав президент.

6 серпня під час обстрілу російсько-окупаційними військами позицій Об'єднаних сил поблизу Павлополя загинули четверо українських військовослужбовців.

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн-учасниць "нормандського формату" якомога швидше поновити перемовини у зв'язку з порушенням російсько-окупаційними військами перемир'я і загибеллю чотирьох українських воїнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Клава Показати IP 7 Серпня 2019 13:57
де санкції за зрив перемир"я ?
ото так Показати IP 7 Серпня 2019 15:38
Смерті, хлопці поранені ,інваліди кровопролиття !!! ПУТІН, то є війська РФ в Україні чи немає військ РФ в Україні ? я не я і хата не моя...?
Лучанин Показати IP 7 Серпня 2019 15:49
Про що говорити з недомірком? Ти з матерями загиблих поговори, як не стріляти у відповідь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus