USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Політична недалекоглядність: що говорили про Трампа українські політики

9 Листопада 2016 23:00
Одіозна особа переможця президентської гонки Дональда Трампа не давала спокою багатьом українським політикам. Особливо, після заяви тоді ще кандидата в президенти щодо анексії Криму – чимало українських політиків зробили гучні заяви не підозрюючи, що Трамп обійде Гілларі Клінтон в гонці за президентство.

Під час виборчої кампанії склалась доволі неоднозначна думка про кандидата на пост глави США. Особливо це було відчутно, після того як Дональд Трамп заявив, що розгляне питання визнання анексованого Криму російським.

Тоді видні персони українського політикуму навипередки взялись коментувати цю заяву. Хтось робив це більш помірковано, інші – не добирали слів.

До слова, окремі з них вже встигли «змінити думку». Як от лідер Радикальної партії Олег Ляшко, який передумав називати перемогу Дональда Трампа «катастрофою». Ляшко переписав власний пост в Фейсбуці, в оригінальній версії якого було вказано, що «перемога Трампа - це катастрофа».
В новій версії Ляшко висловив сподівання, що «всі реверанси кандидата в президенти Трампа в бік Путіна - це було не більше, ніж передвиборча риторика».

Проте, публічно нападав на Трампа не лише Ляшко, до гучний заяв в Україні, здавалось би, всі давно зникли.

Арсен Аваков

Так, після слів Трампа, про те, що він розгляне питання визнання Криму російським, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав гнівний пост, в якому назвав кандидата в президенти США «небезпечним і безсоромним маргіналом».

«І небезпечний він як для України, так і для США в такій же мірі. Не може маргінал, потурати диктатурі Путіна і бути гарантом демократичних свобод в США і світі. Не дарма Манафорт раніше очолював штаб Януковича, а зараз Трампа. Янукович через Крим втік до Росії. Куди Манафорт приведе Трампа? “, - такий пост в липні 2016 року написав Аваков, мабуть, сподіваючись на перемогу Хіларі Клінтон і виборах США.

Арсеній Яценюк

Колишній прем'єр-міністр України і лідер партії Народний Фронт Арсеній Яценюк теж відреагував на слова про Крим. Він заявив, що Трамп кидає виклик цінностям вільного світу.

“Офіційний кандидат в президенти Сполучених Штатів кидає виклик цінностям вільного світу, цивілізованого порядку і міжнародного права. Це важко назвати незнанням.

Сполучені Штати - лідер вільного світу. Без лідерства і союзництва цей світ буде зруйнований. Путін, Ле Пенами, Ассадами, Ким Чин Инами і десятками інших диктаторів, демагогів, популістів. Американці гідні того, щоб мати відповідального й розумного президента і верховного головнокомандуючого. Роль такого лідера важко переоцінити.

Дональду Трампу варто звернутися за мудрими порадами представників Республіканської партії, які добре розуміють, що таке свобода, міжнародне право та вільний світ. Упевнений, що багато хто з них утримуються від слів Трампа і усвідомлюють їх небезпеку. Не можна допустити, щоб будь-яка словесна, політична або практична авантюра підірвала наші спільні цінності, відкривши шлях для агресорів, диктаторів і терористів. Те, що сьогодні Дональда Трамп говорить про Крим, завтра може стосуватися будь-якої іншої частини світу - в Європі, Азії, Америці», - заявляв Яценюк.

Сергій Лещенко

Нардеп від БПП Сергій Лещенко передбачав, що після відходу свого радника, який також працював з Віктором Януковичем, Трамп уже не оговтається. “Амбарна книга Партії регіонів“ врятувала світ. Манафорт, який годувався з рук Януковича, йде з ганьбою. Думаю, після такого удару Трамп уже не оговтається “, - пророкував Лещенко.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США. За його кандидатуру проголосувало 48,1% виборців. Виборники віддали достроково за республіканця 276 голосів. Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,2% і 218 голосів виборників. Разом з тим, Президент США Барак Обама пообіцяв мирний перехід влади до переможця на виборах в США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus