USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Польський консул розповів, що думає про визнання ОУН-УПА злочинцями

25 Квітня 2013 15:19
Ставлення поляків до ОУН-УПА, і, зокрема тієї гілки, якою керував Степан Бандера, не може бути таким же, як в українців. А поляк, який на словах буде героїзувати ОУН, швидше за все брехатиме.

Таку думку висловив Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі під час прес-конференції 25 квітня.

За словами Кшиштофа Савіцкі, той факт, що ухвалення польським Сеймом резолюції про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями може загрожувати руйнації добросусідських стосунків Польщі з Україною, є, по-перше, внутрішньою справою України. «Польща – це демократична країна. В Польщі в зв’язку з цим існують демократичні механізми, як, наприклад, вибори. І представники політичного середовища мусять про це пам’ятати», - зазначив він.

«Приблизно 10 років тому я сказав своїм друзям-українцям у Львові, що наше, поляків, ставлення до УПА, зокрема, крила Бандери, не може бути ідентичним з думкою середовищ українських. Якщо у вашому товаристві з’явиться поляк, і скаже, що він, як поляк, погоджується з визнанням героїзму УПА, то такий поляк буде обманювати», - додав він.
«Це не означає, що ми не будемо про це говорити, ми будемо, але ви мусите мати на увазі цей основний пункт. Я думаю, що відповів чемно як в межах методики спілкування, так і в межах етичних норм», - підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Colonel Показати IP 25 Квітня 2013 15:37
Мусимо підтримуючи "добросусідські відносини" визнати на державному рівні Армію Крайову та польську поліцію військовими злочинцями!
луцьк Показати IP 25 Квітня 2013 15:39
А якщо у вашому товаристві з’явиться українець, і скаже, що він, як українець, погоджується з визнанням героїзму АК, то такий теж буде обманювати», -Тож якщо дотримуватися таких канонів то крім ворожнечі не отримаємо нічого. Ми вам простили своїх - ви простіть за ваших.Потрібно жити далі і будувати стосунки сьогодні . а не озиратися у вчорашній день.
Поліщук Показати IP 25 Квітня 2013 15:51
В останні роки, особисто моє ставлення до поляків помінялось тільки в кращу сторону, але якщо сейм все-таки узаконить резолюцію, це буде великим розчаруванням і думаю такий крок на десятиліття заморозитиь добросусідські відносини між нашими країнами. Чому українці вміють прощати, а наші сусіди ( не тільки поляки) на це не способні? Все це можна охарактеризувати одним словом - жаль.
Кривий Вал до Поліщук Показати IP 26 Квітня 2013 07:13
Це буде означати - Крапка. Украiна як i 70 рокiв назад в лещата мiж iмперiями: Росiя, Польща, ЕС.
Комсомол. Показати IP 25 Квітня 2013 16:02
Пшецкие собаки которые лают на бандерлохов очень хорошие! Они должны не только лаять а грызть хохлов!!!
Віктор до Комсомол. Показати IP 25 Квітня 2013 16:11
Тут якась шавка дзявкала, чи мені почулося?
Влас Показати IP 25 Квітня 2013 17:47
шавка ця, це по суті то їх дві шавки-КАКАновичі,відщепенці-симоненківці.
123 Показати IP 25 Квітня 2013 18:52
Нєх жиє Радєсько-Польська пшиязнь. Але краще радив би бачити поліно у своєму оці, одного з моїх родичів вбили поляки в ті часи, але рахую, що діти не повинні розраховуватись за чиїсь помилки чи непорозуміння з чийого б боку вони не були допущені. Час розставить все на свої місця.
Степан Показати IP 25 Квітня 2013 20:38
А як пан консул назве дії Армії Крайової? Не можна зараз називати одних ангелами, а інших - вбивцями. Найкращі ліки - взаємне прощення. Але чи інша сторона готова до цього? Щось не чути.
Андердог Показати IP 26 Квітня 2013 05:30
Ну так давайте згадаємо часи речі посполитої. Мало пшеки там знущалися над Українцями? Чому там не визнати речь посполиту тіре польщу злочинною організацією. P.S. Щодо КОМСОМОЛА: як йому ще ніхто морду не набив? А знаю. Він по вулиці, сука без камери не ходить і всіх на провокацію тяне. НУ є ж хлопці яким пох.... Так шо дєржись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus