USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Порядок доступу на сесії Волиньради змінюватимуть

11 Жовтня 2016 19:51
Консолідоване рішення щодо правил доступу до засідань сесії Волинської обласної ради планують узгодити, зібравши голів усіх фракцій.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією 11 жовтня.

Депутати розглянули проект порядку доступу до засідань сесії Волинської обласної ради.

«Особа, яка має намір бути присутньою на пленарному засіданні обласної ради, не пізніше ніж до 16.00 годин дня, що за два робочих дні передує початку проведення пленарного засідання сесії обласної ради, подає на її адресу відповідну заяву.

В заяві зазначаються:

- прізвище, ім’я, по-батькові;

- місце роботи, характер і рід занять;

- мету перебування на сесії обласної ради;

- номер телефону чи іншого засобу зв’язку.

Зазначена заява може бути подана особою будь-яким із способів, а саме:

- письмово на адресу, з врахуванням часу достатнього на доставку до визначеного строку: м. Луцьк, Київський майдан, 9, Волинська обласна рада;

- електронною поштою: [email protected] », -йдеться в проекті рішення.

Голова комісії Анатолій Вітів зазначив, що був в обласних радах різних регіонів України і там, мовляв «прохідного двору не існує» і завжди є певні правила. Він зауважив, що питання набрало на Волині резонансу, тож пропонує ухвалити консолідоване рішення, зібравши голів усіх фракцій після сесії і наразі не виносити проект рішення на розгляд депутатів у рамках сесії, що відбудеться завтра, 12 жовтня.

Член комісії Костянтин Зінкевич зауважив, що часом навіть депутати дізнаються про те, що відбудеться сесія, за два дні, тож пункт про подання заяви за два дні до сесії він вважає спірним. На це автор документа Володимир Кучер відповів, що вивчав більшість таких правил обласних рад інших областей. Так, є ради, де потрібно повідомляти про свою присутність за 5-6 днів до засідання. Він повідомив, що планує оголосити запит щодо пропускного режиму на пості облради, нагадавши, що під час навчань СБУ в приміщення вдалося пронести вибухівку. Окрім цього, з його слів, зараз багато людей ходять зі зброєю, але в облраді немає місця зберігання та обліку зброї.

Нагадаємо, що нещодавно голова облради Ігор Палиця зазначав, що правила доступу в обласну раду варто обговорити з журналістами, адже, зі слів Ігоря Палиці, якщо допустити безлад в облраді, бардак буде і в області. Відповідно, причетні до цього депутати та журналісти мають самі визначитися: чи потрібні їм правила, які б регламентували вхід до приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
2277 Показати IP 11 Жовтня 2016 20:30
В нас влада прозора!!! А це обмеження та нехтування правами людей!!! І взагалі, якщо людина поступає чесно і по совісті, то їй немає чого боятися! Так що, треба задуматися, що за чудаки там сидять та працюють!!! А саме головне, Чому вони там "сидять"?!
Свобода Показати IP 11 Жовтня 2016 23:25
О. Неук Вітів прозрів. Забув, як сам водив на сесії свою підворотню?
Анонім до Свобода Показати IP 12 Жовтня 2016 06:51
Він не наук! Пітів навчається в ''какадемії'', заступника голови Карп'юка, на юриста. Відчуваєш різницю:-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus