USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Порошенко масштабно підкуповує виборців за гроші, які були зняті з ремонту школи, лікарні та стадіону

27 Березня 2019 13:34
У місцевих бюджетах на 2019 рік у декількох регіонах України різко збільшилися суми на адресну допомогу населенню, яка використовується як підкуп виборців.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info, пише Аргумент.

«На початку лютого 2019 року Дніпровська міська рада виділила додаткові 140 млн гривень на надання адресної матеріальної допомоги жителям міста, які перебувають у складних життєвих обставинах. У місцевому бюджеті ці кошти були зняті з ремонту школи, лікарні та стадіону», – йдеться у матеріалі.



У порівнянні з минулими роками, сума на матеріальну допомогу зросла майже вдесятеро.

БІЛЬШЕ ПО ТЕМІ: ПІДКУП, АДМІНТИСК І ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ПОРОШЕНКА: СКІЛЬКИ КОШТУЄ ГОЛОС ЗА ПРЕЗИДЕНТА

При цьому порядок її видачі максимально спростили – для отримання допомоги стало достатньо лише написати заяву і подати копії паспорту та ідентифікаційного коду. Після того, як за грошима почали збиратись величезні черги охочих, місцева рада все ж повернула старий порядок і почала просити підтверджувальні документи.

«Але, за даними активістів, бюджетникам все ще продовжують давати її за спрощеною процедурою. Для цього їх просять заповнювати заяви «заднім числом», – кажуть розслідувачі.

Аналогічні черги на початку року були зафіксовані і на Одещині, де також роздавали по 1000 гривень за спрощеною процедурою.



Одеська обласна рада накинула на матеріальну допомогу населенню додаткові 90 млн гривень. У порівнянні з минулими роками, сума знову збільшилася вдесятеро. Роздавати ці кошти планують пенсіонерам із пенсією до 2,5 тисяч гривень.

Крім того, бюджет на допомогу збільшили у 2,5 рази у Херсоні, вп’ятеро – у Києві. Близько 9 мільйонів заклали цього року у містечку Василькові на Київщині.



«Для порівняння, 9 млн у маленькому містечку – це на 30% більше, ніж закладено в обласному центрі Полтаві. Цих коштів достатньо, щоб роздати по 1000 гривень кожному четвертому васильківцю», – наголошують журналісти.



У Василькові поліція розслідує справу за фактом підкупу виборців через допомогу.

Журналісти поспілкувались із мешканцями міста, які отримували кошти. Деякі з них розповіли, що про таку можливість дізналися під час передвиборчих соцопитувань.

Крім того, у списках на допомогу присутні матеріально доволі забезпечені люди.

«На початку березня, коли гроші почали приходити, ми знову поспілкувалися телефоном з людьми від імені представників міськвиконкому. На питання, за кого вони будуть голосувати на виборах, більшість відповідали фразою «Як і домовлялися», що може свідчити про підкуп. А один мешканець Василькова озвучив також ім’я конкретного кандидата – за Петра Порошенка», – йдеться у розслідуванні.



З коментарем стосовно підкупу виборців за бюджетні кошти журналісти зверталися до Адміністрації президента, там свою причетність заперечили.



Нагадаємо, глава МВС Арсен Аваков заявив, що заступник начальника виборчого штабу Петра Порошенка Сергій Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства, де його називають організатором схем.

Також Аваков говорив, що Березенко є фігурантом кримінальних проваджень за заявами мінімум двох кандидатів у президенти.

Журналісти виявили, що громадські організації, які під виглядом соціальних опитувань провели збір особистих даних виборців для підкупу, пов’язані із Березенком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 27 Березня 2019 14:00
У первопристольного сложилась ситуация как у товарища Саахова в комедии "Кавказская пленница". Там укравший невесту Саахов говорил: "Либо я ее веду в ЗАГС, либо она меня ведет к прокурору". Так что в ход запущены такие подлые методы, о которых во времена Яныка и иже с ним и не догадывались...
Нема слів Показати IP 27 Березня 2019 16:54
Надто багато стоїть на кону , аби згадував хоч про краплю совісті. Влада надто засмоктала ..але все ж маю надію ,що здоровий глузд народу виплюне його з насидженого місця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus