USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Порошенко у Страсбурзі обговорив питання України із єврочиновниками

18 Квітня 2014 15:23
Кандидат на пост Президента України, Співголова комітету Україна-ЄС Петро Порошенко, перебуваючи у Страсбурзі з візитом, заявив, що Російська Федерація може здійснити кілька кроків, які призведуть до деескалації конфлікту.

«Перше – потрібно відкликати керованих зовнішніми силами диверсантів, які координують дії екстремістів і сепаратистів на Сході України, дії яких призводять до людських втрат і ставлять під велику загрозу життя місцевих людей. Друге – відвести російські війська від українських кордонів, що буде сприяти зниженню напруги в регіоні. Третє – скасувати дозвіл Ради Федерації, Верхньої палати російського парламенту, на застосування військових сил РФ в Україні», - наголосив він. Прийняття цих трьох надзвичайно важливих рішень дозволить «напрацювати конкретні кроки, які будуть сприяти стабілізації ситуації, дозволять знизити напругу не лише на українсько-російському кордоні, а й в усьому регіоні і всій Європі», - вважає Петро Порошенко.

Під час візиту до Страсбургу Петро Порошенко провів зустрічі з Президентом Європарламенту Мартіном Шульцем, Генеральним Секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, головою найбільшої групи в Європарламенті – Європейської народної партії Йозефом Долом, керівником фракції соціалістів Х.Свободою.

Візит Порошенка до Страсбургу був пов’язаний із підготовкою резолюції ЄП по Україні. Кандидат на посаду Президента України позитивно оцінив її прийняття і зміст. «Резолюція вимагає запровадження третьої хвилі санкцій проти РФ, що є надзвичайно важливим в час, коли під сумнів поставлено результативність перемовин в Женеві. Резолюція абсолютно жорстко вимагає консолідації усіх зусиль для підтримки України у безпековій сфері. Жорсткий характер резолюції Європейського Парламенту і той факт, що тут було приділено стільки уваги Україні свідчить про надзвичайну важливість нашої країни в широкому загальноєвропейському безпековому контексті», - зазначив він.

У розмові з європейськими політиками Порошенко поставив «дуже принципове питання щодо безвізового режиму». За його словами, після демонстрації значного прогресу з боку України, Європейський Союз активніше підтримує нас у цьому напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МУР Показати IP 20 Квітня 2014 05:50
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus