USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Порошенко зустрівся з Трампом

20 Червня 2017 23:15
Президент України Петро Порошенко заявив, що зустріч із президентом США Дональдом Трампом у Білому домі була повноцінна і дуже детальна, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми отримали тверду підтримку з боку Сполучених Штатів, і підтримку щодо суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави, і тверду підтримку у продовженні реформ в Україні», – заявив він.

За його словами, порядок денний цієї зустрічі, як і його переговорів із віце-президентом США Майком Пенсом та іншими американськими посадовцями, був дуже широкий.

«Я повністю задоволений результатами переговорів і дуже вдячний і президентові Трампу, і віце-президентові Пенсу, і тим міністрам, із якими відбулися зустрічі, за дуже тверду позицію підтримки нашої держави», – сказав президент України.

Як повідомила прес-служба голови української держави, він також повідомив, що під час переговорів обговорювались питання економічної співпраці, зокрема співпраці в ядерній енергетиці, нафтогазовій сфері, закупівлі американського вугілля, продовження співпраці щодо відновлюваних джерел енергії тощо.

Окремо сторони обговорили співпрацю України та Сполучених Штатів у військово-технічній сфері. «Президент (США) дав чіткі доручення для того, щоб ми розширили нашу співпрацю», – сказав Порошенко.

Він також повідомив, що передав керівництву США листи від родичів українських заручників, які перебувають у в’язницях на окупованих територіях і в Росії, і отримав запевнення від адміністрації Сполучених Штатів Америки, що там докладуть зусиль для звільнення українських бранців.

Трамп, зі свого боку, після закінчення зустрічі з Порошенком коротко й без подробиць сказав, що в її перебігу відбулися «дуже-дуже добрі дискусії» і було досягнено «великого поступу».

Також якраз перед початком зустрічі Порошенка і Трампа Міністерство фінансів США оголосило про внесення нових фізичних і юридичних осіб у списки для обмежень, запроваджених раніше кількома пакетами через агресію Росії проти України, спершу у Криму, а потім на частині Донбасу.

Зустріч президентів США і України, таким чином, відбулася до першої зустрічі американського керівника і президента Росії Володимира Путіна, що планується на початок наступного місяця на полях багатосторонньої міжнародної зустрічі «Групи двадцяти» в Німеччині. Для України було важливо донести до керівника США свою позицію щодо становища в Україні і дій Росії проти України напередодні зустрічі Трампа з Путіним.

Доля нинішньої зустрічі не була відома до останньої хвилі: Білий дім не підтверджував її вже в той час, коли Петро Порошенко летів до Вашингтона. Потім оголосили, що Порошенка прийме Пенс, а відтак вони обидва «заскочать» до Трампа. Це дало тоді підстави припускати, що час і формат зустрічі може виявитися надто обмеженим для досягнення серйозних результатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
вова згоранець Показати IP 20 Червня 2017 23:18
Вийна вигидна для Америки так як за финасову допомогу потрибно Украини виддати америци всю плодородну землю.Будуть хазевами американци а у них холопами украинци.Вот весь базар Пети сказочника с Трампом.
Петро до вова згоранець Показати IP 21 Червня 2017 00:07
Кацапе, ти не туди попав. Це мабуть Америка (південна?) напала на Україну, а не пєдєрації з ху@лом? ("бо їй вигідно"). Яким лайном кормлять ху@лоботів з кацапською розкладкою і Гуглперекладачем? Кацапській раб про хазяїв згадав.. Пиши ще д**ілушко з Мухосранська
скептик Показати IP 20 Червня 2017 23:25
а де сцена виклянчування грошей ?
Петро до скептик Показати IP 21 Червня 2017 00:18
Добре хоч дали з Трампом сфотографуватись. (анонсувала Капіталізм зустріч з Пенсом, до долара наш ще не доріс). Про "заплановану зустріч" красномовно говорять прапори держав за президентами. Українській прапор хтось бачить? А по переможним словам з АП, він там Є! Про "зустріч" краще читати в "Асошейтед прес", вже є замітка, а не говорячих голів журналах з Банкової
скептик до Петро Показати IP 21 Червня 2017 08:55
зліва особистий прапор короля пєці першого
zeroprint22 Показати IP 20 Червня 2017 23:42
до скептика Ще буде
Петро до zeroprint22 Показати IP 21 Червня 2017 01:22
Зі США до Брюсселю полетів - на сцену!
Анонім Показати IP 21 Червня 2017 01:05
Петя сказав що завтра Росія нападе на Украіну і він буде захищати Европу!!!
Анонім Показати IP 21 Червня 2017 01:52
Якщо у трампа руки в пирамиду,а тим більш в перевернуту,Ангела в курсе,то значить буде х.з шо ,но буде ,на приклад компенсировать радників Яресько і Супрун
тверезий погляд Показати IP 21 Червня 2017 02:26
"Підтримка реформ", "перш, ніж зустріч з Путіним"..... Соромно читати. Таке враження, ніби злидар потрапив на прийом до принца, і скаче від радості. Де ваша гордість, українці?
ан Показати IP 21 Червня 2017 11:19
підтримую.Вова Згорпнець за все потрібно платити. а Україні всталося розраховуватися чорноземами своїми. За що Європа і бореться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus