USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Позбавлення ліцензії каналу 1+1 - це посягання на одне з головних досягнень України. Думка

30 Грудня 2016 10:50
Український вчений-філософ прокоментував ситуацію з телеканалом. Позбавлення ліцензії телеканалу "1+1" з політичних мотивів – це посягання на одне з головних досягнень сучасної України. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив директор Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАН України, заслужений діяч науки і техніки України Мирослав Попович, пише ТСН.

"Свобода слова - це незалежність України. Ручне управління свободою слова неприпустиме. Позбавлення ліцензії каналу "1+1" з політичних мотивів - посягання на одне з головних досягнень сучасної України. Бережімо свободу й Україну", - написав Попович.

Нагадаємо, "1+1" звернувся до влади із закликом не позбавляти ліцензії телеканал. Два тижні тому, 15 грудня, Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення одностайно проголосувала за переоформлення та подовження ліцензії для каналу. Процес розгляду самої заявки на подовження ліцензії тривав 6 місяців. За цей період жодних офіційних претензій на адресу каналу не надходило.

Усі зобов'язання телеканал "1+1" виконував за всіма законами і правилами. Однак ліцензія так і не була видана. А в останні два тижні з різних джерел почала надходити інформація про намагання скасувати таке рішення та передати контроль над каналом в інші руки.

Голова Нацради Юрій Артеменко, своєю чергою, заявляв, що телеканал "1+1" може продовжувати мовлення навіть за відсутності бланку ліцензії, тому що вже ухвалено рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про продовження строку дії документу.

В Адміністрації президента відкидали звинувачення у тиску на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з приводу призупинення мовлення каналу "1+1".

"Немає жодних сумнівів, що роботі каналу нічого не загрожує, і він продовжить радувати глядачів якісним телевізійним продуктом", - зазначали у прес-службі АП.

Нагадаємо, що представники телеканалу "1+1" заявили, що його хочуть позбавити ліцензії, а АП намагається передати контроль над каналом в інші руки. Окрім того, група народних депутатів з «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» звернулася до Генерального прокурора України Юрія Луценка взяти під особистий контроль ситуацію з продовженням ліцензії одному з найбільших мовників України – телеканалу «1+1». Також свою думку стосовно подій навколо каналу висловив генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко. З його слів, Адміністрації Президента України перед виборами невигідно мати непідконтрольний медіа-ресурс.

Крім того, голова Волинської облради Ігор Палиця теж прокоментував спробу відібрати ліцензію в каналу "1+1" на трансляцію в Україні. Власними міркуваннями він поділився на своїй сторінці у Facebook.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дятел М.В Показати IP 30 Грудня 2016 11:08
Боролися з Яником , напоролися на Петра .... Це тільки квітки , ягідки впереді .!
Андрій Показати IP 30 Грудня 2016 11:52
А як по закону має бути? Коломийський вибрав гроші в Приват банку, а тепер не хоче платити борги. То може нехай віддає Буковель, канали, газети, літаки, паровози, бурові вишки. Він же вивів мільярди з України в офшори, а зараз підніймає скандал, що його канал забирають. Невже 1+1 не проводить політичної агітації на своїх новинах? Так само проводить. Іде війна за впливи, а українців накручують. Пани чубляться, а в кріпаків чуби тріщать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus