USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Народні депутати з УКРОПу звернулися до ГПУ щодо ситуації з телеканалом 1+1

29 Грудня 2016 17:27
Група народних депутатів з «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» просить Генерального прокурора України Юрія Луценка взяти під особистий контроль ситуацію з продовженням ліцензії одному з найбільших мовників України – телеканалу «1+1». Про це йдеться у зверненні Олександра Дубініна, Тараса Батенка, Ірини Констанкевич, Віктора Шевченка, Валентина Дідича, Олександра Шевченка та Віталія Купрія до очільника ГПУ.

Як зазначають народні обранці, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ще 15 грудня 2016 року одностайно проголосувала за переоформлення та продовження ліцензії для каналу, а під час розгляду заявки від мовника жодних офіційних претензій чи зауважень на його адресу не надходило. Проте сьогодні, 29 грудня 2016 року, в останній день дії ліцензії на аналогове мовлення каналу «1+1», її не продовжено.

Нардепи висловили здивування та стурбованість стосовно того, що Національна рада з невстановлених причин затягує процес виконання власного рішення.

«Просимо Вас, шановний Юрію Віталійовичу, взяти цю ситуацію під Ваш особистий контроль з метою встановлення всіх обставин, з’ясування законності дій всіх причетних осіб, термінової перевірки наявності ознак халатного ставлення до виконання посадових обов’язків з боку посадових осіб Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення», – йдеться у документі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕРЖАВА МАЄ ІНТЕРЕС ДО АКТИВІВ КАНАЛУ 1+1, - ГЕНДИРЕКТОР

Звернення щодо ситуації з переоформленням ліцензії телеканалу «1+1» було також скероване голові Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрію Артеменку. Народні депутати вимагають надатиофіційне пояснення причин зволікання з продовженням дозволу на мовлення, перевірити наявність ознак халатного ставлення посадовців Нацради до виконання своїх обов’язків та вжити всіх необхідних заходів, щоб не допустити протиправного впливу на ухвалення регулятором рішення, спрямованого на передачу контролю над каналом «1+1» іншим особам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 29 Грудня 2016 17:50
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus