USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Телеканалу «1+1» знову відмовились видавати ліцензію на мовлення

4 Січня 2017 11:57
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення 3 січня знову відмовила у видачі бланка ліцензії телеканалу «1+1» на аналогове мовлення, повідомляє ТСН.

Генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко черговий раз привіз до Нацради документи, яких вимагали чиновники. Але попри обіцянки голови Нацради Юрія Артеменка, обміну цього документа на бланк ліцензії не відбулось.

Це означає, що канал і далі виходитиме в ефір без ліцензії і його можуть вимкнути.

"Будь-якої миті люди, які не мають дорогих сучасних цифрових телевізорів, можуть залишитись без трансляції улюбленого телеканалу. І це при тому, що за підсумками минулого року «1+1» став найпопулярнішим за всіма комерційними аудиторіями", - йдеться у повідомленні ТСН.

Ще п'ятнадцятого грудня члени комісії проголосували за видачу ліцензії одностайно. Претензій до документів не було. Двадцять шостого грудня канал сплатив ліцензійний збір і згідно з законом Нацрада мала видати бланк, не пізніше десятого дня після сплати. Тобто до шостого січня. Наразі співробітники каналу не впевнені, що й шостого числа отримають ліцензію.

Враховуючи, що жодних законних підстав для таких дій Нацради немає, «1+1» пов'язує це зі спробою політичного тиску на телеканал.

«Цього разу формулювання теж не влаштувало, яке хоче Національна рада. Мені було сказано, якщо буде формулювання, яке Національна рада вважатиме правильним, тоді ліцензія буде видана, хоча це протирічить нормам закону. Тобто рішення було проголосоване і ми маємо очікувати до 6 числа ліцензії», - заявив Генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко.
Нагадаємо, 29 грудня представники телеканалу 1+1 заявили, що його хочуть позбавити ліцензії, а АП намагається передати контроль над каналом в інші руки. Окрім того, група народних депутатів з «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» звернулася до Генерального прокурора України Юрія Луценка взяти під особистий контроль ситуацію з продовженням ліцензії одному з найбільших мовників України – телеканалу «1+1». Також свою думку стосовно подій навколо каналу висловив голова Волинської облради Ігор Палиця. З його слів, 1+1 - це телеканал, який завжди говорив і говорить правду, іноді зовсім неприємну для нинішньої влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Петро Показати IP 4 Січня 2017 12:15
Не вже не зрозуміло!Треба дати хабаря нацраді!
лучани до Петро Показати IP 4 Січня 2017 12:29
Треба показати свого кінцевого власника.
А до лучани Показати IP 4 Січня 2017 13:48
може треба змінити програму? Єдина нормальна і цікава програма "Світ навиворіт" з Дмитром Комаровим.
Череп В. Показати IP 4 Січня 2017 13:07
Національній раді з питань телебачення та радіомовлення поперек горла стоїть : -Квартал- 95 , Вечіірній Київ, Гроші ...та інші передачі, які розповідають народу про "діяння" влади !!!
Валя Ч. до Череп В. Показати IP 4 Січня 2017 15:09
Цими проєктами вони лише прикриваються і роблять сюжети на замовлення своїх власників! Це треба бути сліпим, щоб не бачити що показує і про що говорить пропаганда "плюсів"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus