USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Преговори на Сході: бойовики пообіцяли припинити вогонь

23 Червня 2014 21:15
Проросійські бойовики обіцяють припинити вогонь на Сході України до 27 червня. Домовленості щодо припинення боїв також підтвердила українська влада. Про це повідомляє «BBC-Україна».

"Ми у відповідь на припинення вогню з боку Києва зобов'язуємося припинити вогонь до 27 червня", - повідомив "прем'єр-міністр" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Бородай на переговорах щодо мирного врегулювання конфлікту.

За його словами, на "території республік" також припиняється пересування військ. Олександр Бородай додав, що в разі припинення вогню можна "почати консультації щодо переговорів про мирне врегулювання конфлікту".

Домовленості щодо припинення вогню також підтвердив колишній президент України Леонід Кучма, повідомив Інтерфакс. Пан Кучма брав участь у засіданні за дорученням Петра Порошенка.

У понеділок ввечері тристороння контактна група зібралася у Донецьку. До групи увійшли посол Росії в Україні Михайло Зурабов, екс-президент країни Леонід Кучма, представники ОБСЄ та лідери самопроголошених "республік".

Участь Медведчука

Як повідомила прес-служба "Українського вибору", участь у переговорах на Донбасі також брали Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич.

"Переговорна посередницька група у складі Віктора Медведчука й Нестора Шуфрича разом з контактною групою ОБСЄ сьогодні перебуває на Донбасі. Триває переговорний процес", - йшлося у повідомленні у понеділок.

За словами Віктора Медведчука, мета переговорів - реалізація мирного плану на сході України.

Раніше про посередницьку роль Віктора Медведчука у врегулюванні конфлікту на Донбасі повідомив офіційний сайт Кремля. Українська влада офіційно не делегувала Віктора Медведчука і Нестора Шуфрича на переговори.

Тим часом президент України Петро Порошенко офіційно запропонував російській стороні направити своїх інспекторів у складі наглядової місії ОБСЄ на схід України, щоб засвідчити повне виконання режиму припинення вогню.

У Донецьку мітингувальники напали на авто, в якому сиділи Шуфрич та Кучма

Як згогдом повідомили російські ЗМІ, учасники мітингу противників української влади напали в Донецьку на автомобілі, в яких перебували народний депутат від фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич та другий президент країни Леонід Кучма.

Пенсіонери та прибічники самопроголошеної "Донецької народної республіки" перекрили виїзд машинам, почали стукати по колесах і намагалися розбити лобове скло автомобіля.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Українець Показати IP 23 Червня 2014 21:51
В одном кишлаке жил мальчик-врунишка. Он любил всех обманывать. И вот однажды взрослые поручили мальчику охранять огород с анашой. Через час испуганный мальчик прибежал в кишлак и закричал: "Путин! Я Путена видел!" Вооружились дехкане кольями да вилами и побежали Путина смотреть. Прибегают - а там никакого Путена нету. Обиделись горцы на врунишку, сказали: "Тьфу!" и ушли. А на следующий день на огород пришел настоящий Путен. Мальчик долго кричал: "Я Путена видел!", но никто из крестьян не побежал его спасать. А Путен тем временем покосил все и отправился в Россию "План Путена" внедрять. А мальчика не тронул! Подарил ему жизнь, ибо любил Путен мальчикав.
Українець Показати IP 23 Червня 2014 21:53
......Саенко Сергей Сергеевич. Красноярский край. Город Назарово. Владимир Владимирович. Извините. Но я не могу назвать вас уважаемым. У меня к вам масса вопросов. Почему в нашей стране я вижу бабушек пенсионерок с протянутой рукой в магазинах, которым не хватает на проживание вашей нищенской подачки под названием пенсия? Почему я, будучи рабочим человеком и работающим с утра до ночи на заводе, работая в адских условиях, получаю нищенскую зарплату которой не хватает даже на то чтоб нормально питаться моей семье? Да что там питаться. На кварплату еле как хватает. На покупку предметов личной гигиены и одежды, порой не хватает даже. Почему такая большая безработица? Почему всё это Владимир Владимирович? В то время как вы с вашим правительством хапаете миллиарды, тратите их на всякие олимпиады и к себе в карман. А могли бы на эти деньги сделать так, чтоб народ России именно жил. А не существовал. Россия самая богатая страна. У нас столько нефти, газа. И живём в нищете. Почему у меня в стране столько нелегальных иммигрантов и гастарбайтеров? которые каждый день насилуют, убивают и грабят людей. Почему столько олигархов? Почему кварплата такая высокая, что приходится отдавать 80 % своего дохода? Почему почти все деньги идут на Кавказ? А остальным регионам достаются лишь жалкие копейки. Не жирно ли будет господину Кадырову? За что же вы так ненавидите Русский народ? Или Россия это только Кавказ? Или Кадыров ваш начальник? Почему в стране медицина платная? Когда человек в России приходит чтоб пройти медосмотр его заставляют платить. Или ваше мнение такое что, раз нищий то подыхай? Владимир Владимирович. Уходите с поста президента. Вы не справляетесь со своими обязанностями. При вас в стране бардак, беспредел и нищета. Больше невозможно всё это терпеть. Со мной согласится 90% процентов населения России. Уходите. Страна на грани социального взрыва. Это письмо я делаю открытым и распространяю на других интернет ресурсах.
Дончанин Показати IP 23 Червня 2014 22:30
Брифинг после консультаций в Донецке имеется интернете, например, здесь: http://ru.tvi.ua/new/2014/06/23/peregovory_v_donecke_storony_dogovorilis_prekratit_ogon_do_27_iyunya
Анонім Показати IP 24 Червня 2014 00:21
переговори супер : одні "високоповажні і авторитетні " люди - збіговисько бандоти різних рівнів вирішує як жити далі українцям - ганьба
ну так до Анонім Показати IP 24 Червня 2014 07:29
ну так, "майдан задает планку"....
Анонім Показати IP 24 Червня 2014 06:54
А Царьов там що робить, і ніхто його не арештував
еще до Анонім Показати IP 24 Червня 2014 07:30
арестовалка еще не выросла....
опа на до еще Показати IP 24 Червня 2014 07:36
Дружбан чмирёва нарисовался?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus