USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Президент затвердив орден Героїв небесної сотні

3 Листопада 2014 22:00
Президент України Петро Порошенко своїм Указом від 3 листопада затвердив Статут та малюнок ордена Героїв Небесної Сотні.. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті глави держави.

Згідно із Статутом, орденом Героїв Небесної Сотні відзначаються особи за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інших подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Орденом Героїв Небесної Сотні нагороджуються громадяни України, іноземці та особи без громадянства. Нагородження провадиться указом Президента. Орден дається тільки один раз.

Нагороджений орденом Героїв Небесної Сотні іменується лицарем ордена Героїв Небесної Сотні.

Девіз ордена Героїв Небесної Сотні: "Свобода та Гідність".

Знак ордена виготовляється зі срібла і має форму прямого рівностороннього хреста. Хрест покритий напівпрозорою блакитною емаллю, зі срібною облямівкою по периметру. У центрі хреста – зображення небесного воїна в обладунках з мечем та щитом, які нагадують саморобні предмети спорядження учасників Революції гідності. На зворотному боці знаку ордена розміщений напис "СВОБОДА ТА ГІДНІСТЬ" та вигравіруваний номер знаку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus