USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Прокурору Волині розказали про «ляпи» підлеглих

6 Березня 2012 14:49
Депутати облради переконані, що обласна прокуратура повинна подбати про поліпшення реагування на звернення і запити обранців громади і волинян загалом.

Про це йшлося під час 10 сесії ради, 6 березня.

Прокурор області Андрій Парака відзвітував перед депутатами обласної ради про стан законності в області за 2011 рік. Обговорення відбулося у форматі «запитання-відповіді».

Депутат Борис Загрева закликав правоохоронця перевірити стан дотримання законодавства щодо використання бюджетних грошей в межах декількох обласних цільових програм.

А представниця фракції «Батьківщина» Валентина Блінова звернулася з проханням перевірити правомірність дій одного зі слідчих Старовижівської районої прокуратури.

«Прошу відреагували на обурливий факт і поведінку слідчого, який викликав депутата райради до себе, щоб дати пояснення щодо запиту, оголошеного під час сесії» - заявила Блінова.

Андрій Парака зауважив, що можливо правоохоронець викликав депутата, аби з’ясувати суть запиту. «Може він викликав... запросив, щоб зрозуміти, про що йдеться в запиті. Деколи приходять такі звернення, в яких нічого не можна зрозуміти» - припустив Парака, однак пообіцяв з’ясувати подробиці цього випадку.

Голова фракції «Фронту змін» Ігор Гузь поскаржився прокуророві на неналежну, на його думку, поведінку прокурора Ківерцівського району, який буцімто буднього дня о 15 годині відзначав своє нещодавнє призначення на посаду з колегами в одному з закладів громадського харчування в Любомлі. Гузь попросив Параку з’ясувати, чи був у цей час його підлеглий у відпустці, чи, мовляв, не порушував той трудової дисципліни.

Одразу декілька запитань і зауважень у депутатів виникло щодо реагування прокуратури на їхні запити, а також на звернення громадян і щодо співпраці зі ЗМІ.

Так, «регіонал» Олег Батюк просив посилити контроль за діяльністю районних прокурорів щодо, власне, надання ними відповідей. «В квітні минулого року подав запит на прокурора Любомльського району…однак донині не отримав відповіді» - додав депутат.
Андрій Парака на це відповів: «Це нонсенс, що прокурор не надав відповіді. Я обов’язково перевірю».
Зокрема, схожа ситуація була й із запитом «свободівця» Олександра Пирожика. «Випадок трапився з моїм зверненням до виконувача обов’язків прокурора Маневицького району щодо незаконного будівництва... В мене склалося враження, що той прокурор «кришує» незаконне будівництво» - пояснив Пирожик і пообіцяв надати особисто прокурору області усі документи, що стосуються цієї справи.

Тим часом, на думку «бютівця» Олександра Свириди, працівники прокуратури навіть, якщо й відповідають вчасно, то часто «не по суті». Такої ж думки «бютівець» Богдан Дівнич. З його слів, можливо, у майбутньому ситуація зміниться, але донині відповідь на кожен запит з прокуратури була «хвиляста, обходжуюча».
Утім, зрештою, депутати 72 голосами «за» взяли до відома інформацію прокурора області Андрія Параки.

Нагадаємо, ще нещодавно члени профільної постійної депутатської комісії спочатку взагалі пропонували не заслуховувати інформацію прокурора під час сесії, бо той не з’явився на засідання комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Хтось стукає Показати IP 6 Березня 2012 16:48
ГУЗЬ-666-тук-тук, певно більш не було що сказати а інтелекту немає. Ну святкує прокурор, нічого поганого... Ганьба ж...лизам.
Здрасте до Хтось стукає Показати IP 6 Березня 2012 21:12
Погоджуюсь, що "Ганьба ж...лизам.", та в даному випадку це ви, а не Гузь.
Пьяный луцкий прокурор в новостях Показати IP 6 Березня 2012 17:51
http://www.youtube.com/watch?v=CcsnIcW95WI http://www.youtube.com/watch?v=ltoT0zdBat4 І де ж та реакція...
Міля Показати IP 7 Березня 2012 04:24
Подивилися цей цирк і думаю наші димократи Вітів, Гузь, Слаабенко та ін. давно так ж-у не лизали. А чи не за то, щоб Вікторова отпустили? Ну а Загреви братка у Львові Щур сам у камеру кидав тоже факт.
Базар Показати IP 7 Березня 2012 04:29
Прокурори блін Юлю посадили, мінти здали Луценка, а тут наші мєстні демократи Вітів, Загрева, Слабенко, Гузь таку оду проспівали мєстним. З чого все це не пойму? Дивилася на цей не щирий фарс, аж гидко.
111 Показати IP 7 Березня 2012 14:01
нема чого бухать в робочий час. і на звернення громадян треба відповідати
666 Показати IP 7 Березня 2012 14:26
Тоже депутати тяжко с...ку підняти і пройтись в прокуратуру позажиралися. Чи будто вони недоторкані і вище всіх щоб не ходити в прокуратуру, та ще в Старій Вижві

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus