USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Провокація з Киргизстану та РФ: ще один «телефонний розіграш» з Порошенком

17 Листопада 2016 17:54
Російський пранкер Володимир Кузнєцов, відомий як "Вован", опублікував у Мережі відеозапис, на якому нібито говорить із президентом України Петром Порошенком. У розмові Кузнєцов видав себе за главу Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.

На записі він обговорює ситуацію на Донбасі, Мінські перемовини, Крим та зламану пошту помічника президента РФ Владислава Суркова із людиною з голосом, схожим на Порошенка.



На публікацію запису вже відреагували українські політики. Зокрема, радник глави МВС та нардеп Антон Геращенко написав, що за такий "розіграш" у Кремлі панікерів не похвалять, адже в розмові нібито Порошенко наголосив на тому, що Крим і Донбас залишаються частиною України, а про вибори на окупованих територіях не може бути мови.



Прес-секретар президента України Святослав Цеголко прокоментував "телефонний розіграш" Петра Порошенка.

Відповідний запис він зробив на своїй сторінці у Facebook.

"Я тепер розумію, чому так звані «пранкери» так довго чекали. Вони монтували розмову і ще довше її затверджували у своїх керівників із російської ФСБ та в Кремлі. Те, що вони оприлюднили – змонтована копія, де повністю вирізано звинувачення Росії в окупації частини України і небажанні виводити свої війська з нашої землі, будь-яке згадування Путіна і невиконання ним взятих на себе зобов’язань за Мінськими домовленостями", - зазначив Цеголко.

З його слів, президент останні тижні дзвонив багатьом лідерам, щоб отримати підтримку в Генасамблеї ООН проекту резолюції, яка завдає серйозного удару Росії.

"…Москва задіяла такі сили, які однак не дали жодного результату. Ба більше, вони отримали протилежний результат. Порошенко у розмові з кожним світовим лідером називає Росію агресором і вимагає виведення її військ з України. Саме ці речі не готові своїм громадянам розповідати російські спецслужби. Тому вони боягузливо змонтували розмову, вилучивши звідти все те, що може завдати шкоди російській владі. До речі факт цензурування розмови і є свідченням, що за цим стоять ніякі не «пранкери», а російські спецслужби, які ведуть гібридну війну проти України", - додав він.

Окрім того, перс-секретар президента додав, що до "розіграшу" причетні співробітники МЗС Киргизстану.

"Але є ще один нюанс. Як спецслужби іншої держави змогли це організувати? Розслідування показало, що, на жаль, не обійшлося без участі працівників зовнішньополітичного відомства Киргизстану. Адже вони сприяли організації розмови, надавши контактні телефони Адміністрації Президента Киргизстану. А потім, коли все відбулося, кілька днів не відповідали на дзвінки з України", - підсумував він.



Раніше повідомлялося, що пранкер з Росії Олексій Столяров, більш відомий за нікнеймом «Лексус», анонсував публікацію розмови з Президентом України Петром Порошенком буцімто від імені переможця виборів в США Дональда Трампа. Тим часом команда Трампа опублікувала список іноземних лідерів, які поспілкувалися з ним і його віце-президентом після виборів.Серед інших, у списку є і Петро Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кастрюлька Показати IP 17 Листопада 2016 18:36
Цей наш.... Вiн хоч коли просихае?
каструлеголовий до Кастрюлька Показати IP 17 Листопада 2016 21:58
кажуть часом на кілька годин буває якесь прояснення, а далі те саме
Анатоль_ Показати IP 17 Листопада 2016 19:00
Я в шоці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus