USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Путін злякався Савченко настільки, що прикинувся Порошенком

10 Березня 2016 16:27
Історією з фейковим листом Порошенка Кремль показав, як боїться Надії Савченко, і готовий до будь-яких хитрощів, аби змусити її відмовитися від голодування. Про це пише depo.ua.

Сьогодні Надія Савченко на велику радість як своїх прихильників, так і ворогів, припинила сухе голодування, обмежившись до вироку простим "голодом на воді".

Своє рішення українська льотчиця пояснила тим, що почула "біль українців" та їхні вмовляння припинити сухе голодування. Але був ще один чинник – лист отриманий від президента Петра Порошенка зі словами підтримки, обіцянням "виконати величезну роботу" до винесення вироку 21 березня та перспективами отримати міністерську посаду в силовому блоці уряду. Цей лист а також письмову відповідь Савченко сьогодні зранку у мережі оприлюднив адвокат Надії Марк Фейгін, але як з'ясувалося уже в обід лист виявився фейком.

"Протягом сьогоднішнього ранку генконсульство України та я стали об'єктом вельми безпардонної спецоперації", - пояснив адвокат. За словами Фейгіна, ще вчора ввечері генконсул України проінформував його, що такий лист може надійти і зранку на електронну пошту адвоката прийшов той лист, який і був пізніше оприлюднений та переданий Савченко.



Сам лист і справді виглядає доволі кустарно, але на радостях від рішення Савченко призупинити сухе голодування на це якось не дуже звернули увагу, і більше обговорювали пропозицію про міністерський портфель для льотчиці.

Кому і для чого було потрібно підробляти лист Порошенка, зрозуміти геть не складно. Вчора depo.ua писав, що Путін дуже боїться смерті Савченко в російській тюрмі, і тому Кремлю зараз в першу чергу необхідно зробити так, аби Савченко припинила сухе голодування і дожила до вироку, і задля цього Путін піде на усе можливе. Що ж варіант, прикинутися Порошенком аби вмовити Савченко жити далі, ще не найгірше на що потенційно здатні кремлівські спецслужби. І треба визнати наразі Путін досяг своєї мети от тільки виглядає все це як якийсь недолугий крок відчаю. Підсовувати фейкові листи від президента, чудово розуміючи, що обман в будь-якому разі буде викрито досить швидко – більше схоже на якусь оригінальну дурість, ніж на ретельно сплановану спецоперацію спецслужб. Не виключено, що підробний лист згодом спишуть на якихось кустарних пранкерів, що уже траплялося в новітній російській історії неодноразово (що власне уже почало відбуватися).

Єдине, що вдалося путінським спецслужбам – дискредитувати як адвокатів Надії Савченко (теоретично не можна виключати, що й адвокати теж задіяні у цій схемі), так і прес-службу Порошенка та українських дипломатів з генконсульства. Останні виглядають взагалі як посміховисько.

В підсумку вся ця історія викликає дуже багато запитань. По-перше, чому протягом кількох годин про фейковий лист нічого не сказали з Адміністрації президента. Невже прес-секретар Порошенка пан Цеголко і його команда не відстежують мережу і у їх ніяк не занепокоїли тисячі новин про лист Порошенка, який явно вийшов не з їхньої канцелярії. По-друге, куди дивилися дипломати з генконсульства, "під прикриттям" яких розповсюджують підробні листи президента їхньої держави.

Отже, в підсумку маємо досить дивну і місцями неприємну історію, яка аж ніяк не є завершенням російських проблем з українською полоненою.

Путіну все одно треба якось вирішувати питання Савченко і варіант з відносним збереженням обличчя для нього наразі лише один – це обмін. І кращого раціонального кроку для Путіна немає. От тільки чи вистачить мстивому та дріб'язковому російському диктатору сили духу аби звільнити українську дівчину, яка навіть перед обличчям смерті публічно насміхається зі всемогутнього вождя, в обмін на геть непотрібного та байдужого йому якогось рядового ГРУшника – питання поки відкрите.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 10 Березня 2016 16:34
якби пєця дійсно дуже сильно хотів докласти зусиль до звільнення Савченко, вона давно була б вже на свободі. у полоні були десятки рашинських генералів, яких можна було б давно обміняти. а що пуця-пуця злякався голодування Савченко - не смішіть мої тапки
Glover Показати IP 10 Березня 2016 18:00
Наші олігархі і влада бояться іі бачити у верховній владі!!!
АС Показати IP 10 Березня 2016 20:24
А хто це Савченко і чому вона в тюрьмі?
патріот Показати IP 11 Березня 2016 09:27
Вже так забрехалися що аж тошно. Ви хоч самі вірите в те що пишете? Путін злякався психічно неврівноваженої баби? Не смішіть....
Юзік Показати IP 11 Березня 2016 13:08
Так він і злякався - пишите уселяку х......ню ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus