USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія звинуватила США у захопленні своїх дипустанов

3 Вересня 2017 17:06
Росія звинуватила США у захопленні будівель генерального консульства Росії в Сан-Франциско і торгового представництва у Вашингтоні.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства закордонних справ Росії.

«2 вересня владою США захоплені будівлі генерального консульства Росії в Сан-Франциско і торгового представництва у Вашингтоні, які є російською власністю і мають дипломатичний імунітет. Російським представникам також закритий доступ в орендовані приміщення відділення торгпредставництва в Нью-Йорку», - заявили в МЗС РФ.

В МЗС Росії назвали ці дії «відверто ворожим актом» і «грубим порушенням Вашингтоном міжнародного права».

Як зазначається, нещодавно у Держдепартаменті США заявили про закриття генконсульства Росії в Сан-Франциско, а також двох дипломатичних об'єктів у Вашингтоні та Нью-Йорку. Усі три установи перейшли під контроль США.

Наказ про закриття трьох російських дипломатичних об'єктів влада США видала 1 вересня. У Держдепартаменті відзначили, що дії США продиктовані необхідністю зрівняти кількість дипперсоналу після висилки сотень американських дипломатів з Росії. Як уточнив російський генконсул Сергій Петров, співробітники покинуть дипломатичне представництво в Каліфорнії до 1 жовтня. Спочатку Вашингтон встановив для цього термін в 48 годин, проте пізніше пішов на поступки російській стороні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 3 Вересня 2017 17:20
Згадали кацапи що є міжнародне право..?
Іван до Петро Показати IP 3 Вересня 2017 23:38
Чому ви обзиваєтесь, ну що за народ, ніякої вихованості!!
Семен до Іван Показати IP 4 Вересня 2017 11:51
Нуде ж ви бачили обзивання ? Все по ділу сказано, все названо своїми іменами .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus