USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Росія приховує правду про катастрофу літака Качинського

7 Квітня 2011 13:51
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Росія не говорить всієї правди про авіакатастрофу під Смоленськом, у результаті якої загинули президент Лех Качинський та інші офіційні особи.
"Росіяни намагаються приховати (низку подробиць авіакатастрофи - прим. Бі-бі-сі ) не тому, що там є якісь страшні таємниці, а тому, що, як правило, вони не люблять визнавати свої помилки і слабкості", - заявив польський прем'єр в інтерв'ю програмі Бі-бі-сі Newsnight.
Він також зазначив, що доповідь Міждержавного авіаційного комітету є односторонньою: "Хоча доповідь виділяє достатньо ймовірні помилки і промахи польської сторони, вона замовчує відповідальність росіян", пише Кореспондент .
Тим часом офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін сьогодні, 7 квітня, заявив, що Польща відповіла не на всі запити Росії у зв'язку з розслідуванням авіакатастрофи. За його словами, відповіді отримані поки що лише на два з шести запитів, які СК спрямував до Варшави, причому не в повному обсязі.
Раніше головний військовий прокурор Польщі Кшиштоф Парульський повідомив, що слідство у справі про катастрофу Ту-154 під Смоленськом продовжено до 10 жовтня 2011 року. 6 квітня Росія передала польській стороні 14 томів копій матеріалу кримінальної справи про авіакатастрофу.
Нагадаємо, 10 квітня 2010 року польський урядовий літак Ту-154, на борту якого був президент Польщі Лех Качинський, зазнав катастрофи під Смоленськом. Він разом з офіційною польською делегацією летів до Катині для участі в меморіальних заходах. На борту перебувало 96 осіб: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.
У січні в Москві було оприлюднено остаточний звіт російської сторони за результатами розслідування катастрофи: згідно з доповіддю безпосередньою причиною аварії польського Ту-154 стало рішення екіпажу не йти на запасний аеродром.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
))) Показати IP 7 Квітня 2011 20:59
Господи, как они осточертели.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus