USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

КП Краковець – Інтерсіті – ПП Шегині: дорога Саакашвілі в Україну

10 Вересня 2017 19:00
Міхеіл Саакашвілі прибув до України, через кордон його перенесли прихильники.

Раніше політик повідомив, що не збирається в'їжджати до України через КП "Краковець" на автобусі, натомість він в'їде до України на поїзді "Інтерсіті". Проте з поїздом не склалося, тому екс-губернатор повернувся до плану "А" й вирушив автобусом до пункту пропуску "Шегині", пише Громадське.

В очікуванні приїзду Саакашвілі на пункті пропуску через кордон "Краковець", що на Львівщині, зібралися сотні активістів.

Дивіться ще: СААКАШВІЛІ ПРОРВАВСЯ В УКРАЇНУ: РЕАКЦІЯ СОЦМЕРЕЖ

Як повідомлялося, на пункті пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні прикордонники зробили низку серйозних заходів на кордоні напередодні повернення екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Зокрема, на КПП «Краківець», куди 10 вересня в Україну з Польщі повинен був прибути екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, з’явився колючий дріт.

Про причину настільки агресивної і театральної реакції влади на спробу Саакашвілі повернутися в Україну розповів у своєму відеоблозі редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський. На його думку, це все відбувається через істеричність Порошенка. Як зазначає Дубінський, Саакашвілі дуже добре відчуває цю рису президента, який терпіти не може, щоб йому перечили - і грає на ній.

21:05 Пункт пропуску «Медика» відкривають та починають пропускати людей, що очікували у черзі.

20:57 «Прикордонники розгубились під час прориву кордону та відпустили собак, — двох людей покусали» — журналістка Громадського.

20:30 По Саакашвілі приїхав автомобіль.

20:25 Журналістка Громадського каже, що ймовірніше за все, Саакашвілі зможе дістатися Львова без перешкод, бо люди не дозволять його затримати.

20:20 Люди у натовпі вигукують «Міша»! та «Перемога».

19:55 Міхеіл Саакашвілі вже на українській стороні. Без документів і досі, — натовп виніс його через кордон.

19:50 Перший заступник начальника західного управління, начальник штабу Держприкордонслужби Руслан Краснопортко повідомив Громадському наступне:

«Був анонімний дзвінок — чи є міна чи немає — ми не знаємо, але треба перевірити».

19:40 Люди пункті пропуску «Шегині» вигукують «Ганьба»! Імовірно в бік прикордонників.

19:20 Саакашвілі перетнув польсько-український кордон та проситиме посвідку особи без громадянства, що не дозволить український стороні не впустити його.

Саакашвілі перетнув польський кордон і проситиме посвідку особи без громадянства — тоді його не зможуть не впустити в Україну.

19:10 Саакашвілі заявляє, що в українському пункті пропуску його не пускають, а дорогу перегородили спецпризначенці.

«Перед нами стоїть спецназ в екіпіровці Радянського Союзу, з щитами. Дали наказ, закрили повністю пункт пропуску для всіх і мають намір нас не підпустити близько», — сказав він.
19:00. Прикордонники кажуть, що український пункт пропуску заміновано.

18:55. Настя Станко розповідає, що зараз відбувається з української сторони.

18:49. Що зараз відбувається на пункті пропуску Шегині у Польщі?

«Польські прикордонники вийшли до людей і сказали, що українська сторона штучно затримує рух, тому вони не будуть пропускати нікого, поки Україна не відновить пропуск громадян», — розповідає журналіст Громадського.

18:30. Автомобільний рух на пункті Шегині перекрито.
КУРС НА ШЕГИНІ

18:00. Саакашвілі знов поміняв плани та їде в Шегині. Журналісти Громадського Макс Каменєв та Богдан Кінащук в місті Медика. Вони разом з Саакашвілі у автобусі.
17:20. Тимошенко закликала генерального прокурора Юрія Луценка втрутитися в ситуацію із затримкою відправлення в Україну потягу сполученням «Перемишль-Київ».

«Ми звертаємося з заявою про злочин до генерального прокурора України. Будь ласка, Юрію Віталійовичу, ви самі були жертвою політичних репресій ... Я хочу попросити Юрія Віталійовича зараз втрутитися негайно в цю ситуацію», — заявила Тимошенко.

17:10. Саакашвілі: «Ми відпускаємо перший потяг, але все одно будемо їхати в Україну, всіма законними засобами». Тож, політик і команда вирушають на автобуси.

16:45 На пероні вокзалу в Мостиська стоять прикордонники. На вокзалі знаходиться кілька сотень людей, які приїхали сюди зустрічати Саакашвілі. Все дуже роздратовані. Вирішили чекати. Кажуть, що поїзд в будь-якому разі приїде.
16:40. Юлія Тимошенко заявила, що вона разом с Саакашвілі та усією командую ідуть на інший потяг.

16:35 Саакашвілі та Тимошенко вирішують, що ж робити далі.
16:30 Як повідомляється на сайті «Укрзалізниці», поїзд Перемишль – Київ затримався через особу, яка не має підстав для в'їзду в Україну.

«Ситуація з неможливістю курсування поїзда № 715 Перемишль - Київ склалася внаслідок відмови особи, яка не має законних підстав для в'їзду в Україну, залишити цей поїзд. ПАТ «Укрзалізниця» для забезпечення перевезень надасть пасажирам цього поїзда автобуси для продовження подорожі за необхідним маршрутом. Потрібна кількість автобусів уже вирушила до місця зупинки поїзда Перемишль – Київ», — йдеться в повідомленні.

Організатори збирають людей (кілька десятків чоловіків) на проміжну станцію, яка знаходиться в трьох кілометрах. Там за їхніми словами, вже знаходяться два автобуси поліцейських і там нібито будуть знімати Саакашвілі.

16:25 А Саакашвілі сидить в потязі. Потяг не їде. Саакашвілі сидить.

16:20. Міністр інфраструктури Володимир Омелян каже, що не має відношення до історії з «потягом Саакашвілі».
16:05. За словами бригади потяга, їм заборонила їхати Оксана Верхоляк з Львівської залізниці. Цю інформацію оприлюднив Віктор Чумак, народний депутат. Згідно з декларацією, вона працює в «Укрзалізниці», у Львівській філії і займає посаду чергової по залізничній станції Броди.

За словами Тимошенко, депутати нині писатимуть заяви, запити та інші документи, і за пів-години зберуть брифінг.

15:50. В той же час на кордоні:

15:43. Пасажирам потягу «Перемишль-Київ» запропонували пересісти на автобуси до Києва, а вартість квитків буде відшкодовано.

Саакашвілі продовжує сидіти в потязі.

15:30. Потяг «Інтерсіті», пасажиром якого є Міхеїл Саакашвілі з дружиною та 11-річним сином, досі не відправився з Перемишля.

Народні депутати спілкуються з стюартами потягу у кабіні машиніста, вимагаючи, аби ті дали наказ відправити потяг. Апелюючи до стану решти пасажирів, які стали заручниками ситуації, депутати чинять тиск на працівниць «Укрзалізниці».

«Сонечко, ми вас у тюрму посадимо. Ваші дії мають очевидні ознаки кримінально-карних діянь», — заявив Сергій Власенко, а пізніше додав:

«Я маю на увазі, що ми будемо відкривати провадження».

Говорять, що вони порушують права громадян. Натомість стюарти просять дати їм можливість зробити оголошення. Міхеїл Саакашвілі перебуває на своєму місці і у ситуацію не втручається.

15:00. Пасажири потягу обурюються: потяг більше години нікуди не їде.

14:45. Потяг не відправляється.

14:40. За словами Саакашвілі, Саріуш-Вольський повідомив про ситуацію міністра закордонних і внутрішніх справ про порушення польського законодавства. Потяг відправляється.

По гучномовцю у потязі знову транслюють оголошення: «Шановні пасажири. Надійшла інформація з Національної поліції України про те, що у поїзді знаходиться особа без дозволу перебування на території України. Допоки вона не залишить потяг, відправлення затримується».

14:20. Поки Саакашвілі обурювався, оператори різних каналів лягли на місця для багажу і знімали.
ПОЇЗД СТОЇТЬ. СААКАШВІЛІ СИДИТЬ

14:11. Попри час, потяг «Київ- Перемишль», в якому екс-голова Одеської області намагається заїхати в Україну, не рушає.

За наказом «Укрзалізниці» потяг не вирушить у рейс, допоки Саакашвілі не вийде з потягу. «Шановні пасажири, в потягу знаходиться людина без необхідних документів. Поки вона не зійде, поїзд не поїде», — таке оголошення зробили в потязі. Саакашвілі це обурило.

Станом на 13:40 Державна прикордонна служба України має доручення вилучити у Саакашвілі його український внутрішній і два закордонних паспорти, як недійсні.

«На сьогоднішній день пан Саакашвілі має кілька українських паспортів — внутрішній і два закордонних. Згідно з рішенням уповноваженого державного органу ці паспорти не дійсні. І Державна прикордонна служба України має доручення вилучити ці паспорти. Тобто вилучаємо паспорта, оформляємо документи і повертаємо його на територію держави, з якого він прибув», — сказав перший заступник голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк.

Саакашвілі планував перетнути кордон на пункті Краковець, але заявив, що рішення пересісти на потяг він і його команда ухвалили, щоб уникнути провокацій. Він зазначив, що наразі в Краковці, що у Львівській області наразі багато людей, які його підтримують, але також є, за його словами, "тітушки". Політик зазначив, що йому відомо про плани провокацій, які нібито були підготовані АП.

"Щоб уникнути провокацій, ми порадилися, але ми можемо поїхати на "Інтерсіті", – сказав Саакашвілі, а також зазначив, що продумають, як зробити так, щоб разом із ним на поїзд потрапили всі журналісти.

Представник Саакашвілі повідомив - журналістів запрошують на четвертий перон, четвертий вагон. На них завчасно були зарезервовані квитки. Поїзд має вирушити о 14:07 за київським часом, до Львова поїзд прибуває приблизно о 16:02.

Зазначимо, що поїзд "Інтерсіті" не зупиняється на кордоні для перевірки документів, їх перевіряють просто у поїзді.

Перетин україно-польського кордону Міхаілом Саакашвілі транслює Телеканал НТА:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
жаль Показати IP 10 Вересня 2017 17:30
Що немає міжнародного дня дебіла.... Деколи так і хочеться декого привітати
Мустафа Найєм Показати IP 10 Вересня 2017 17:57
Негайно зявитися всім на Майдан З собою мати шини і пляшки з запальною сумішшю!
Для чого? Показати IP 10 Вересня 2017 19:32
Для чого скільки грошей вгробили через цього грузинського клоуна? В Грузію до себе так нахабно не проривався.
Невгамовний Показати IP 10 Вересня 2017 20:02
Чого наша дебільна держава не впускає пана Михайла, а московитів-україноненависників зустрічає з хлібом-сіллю? Банду геть!
Бугага Показати IP 10 Вересня 2017 20:55
Петя грiе самальот, Петя скоро уйепьот...
Ігор луцький Показати IP 10 Вересня 2017 23:28
Міша грузин-президент?Боже,поверни Кучму!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus