USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Саакашвілі у Луцьку: про узурпацію влади Порошенком, боротьбу з корупцією та бурштин

5 Жовтня 2017 22:03
Влада має жалюгідний відсоток довіри, тож для того, аби здійснити реальні реформи, подолати корупцію та дати змогу використовувати природні ресурси на користь громади, потрібно обрати 300 нових людей у парламент на зміну «професійним політикам» та олігархам. Так вважає один з лідерів опозиції в Україні Міхеїл Саакашвілі.

Зустріч екс-Президента Грузії та донедавна голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі з лучанами відбулася 5 жовтня на Театральному майдані.

На початку зустрічі координатор обласного осередку «Руху нових сил» Сергій Адамчук зауважив, що погода йому нагадує дні Майдану 2004 року, коли українці зрозуміли, що діюча влада намагається фальсифікувати вибори – тоді падав мокрий сніг. Під час Майдану 2013 року, коли зрозуміли, що президент повернув до Росії і відмовився від співпраці з Євросоюзом, українці знову вийшли на Майдан, падав дощ. Тож дощова погода є хорошим знаком для таких починань.

Він нагадав, що Міхеїл Саакашвілі 10 вересня повертався в Україну і тоді влада, позбавивши його громадянства, вдавалася до абсурдних силових методів, аби цьому перешкодити.

Екс-президент Грузії розповів, що повернувся в Україну, попри заборону Петра Порошенка, який незаконно позбавив його громадянства. Він зауважив, що жоден прикордонник, поліцейський чи нацгвардієць не перешкодив йому перетнути кордон. Міхеїл Саакашвілі зазначив, що Україні потрібна контррозвідка, а не «служба бариг України» у вигляді СБУ, яку потрібно розпустити

Він відзначив, що з Польщі в Україну повертався у депресивному настрої, адже міг порівняти, якою була Польща у 1991 році і якою стала зараз. Мовляв, тоді поляки торгували в Україні на ринках, а зараз українці їдуть туди працювати. Також зазначив, що в Україні економічне зростання становить 1,6%, а інфляція – майже 17%, не створюються нові робочі місця. Це – економічна криза, до якої додається криза політична, адже владі довіряють менше 10% українців.

Також Саакашвілі зазначив, що коли він був президентом Грузії, там теж була високою інфляція, але він погодився піти на дострокові вибори і не затримуватися у владі, тому Порошенко зараз повинен зробити декілька речей, які він обіцяв. Зокрема, посадити трьох найкращих друзів, яких має значно більше, серед яких є партнери по бізнесу Ринат Ахметов і Віктор Медведчук.

Відтак, зі слів Саакашвілі, Порошенко повинен довести справи до суду. Також він обіцяв продати свої бізнес-активи, адже коли одночасно людина є власником 144 підприємств і президентом, будь-який бізнесмен для неї є конкурентом. Тому, якщо Порошенко продасть підприємства, він не буде зацікавленим перешкоджати бізнесу.

Також, на думку Міхеїла Саакашвілі, президент повинен розпустити Верховну Раду та уряд, які не мають жодної довіри. Адже якби Ахметов не монополізував енергетику України, тарифи були б значно доступнішими для людей, ніж зараз, і в межах повноважень президента – змінити цю ситуацію. Якщо президент не виконає цих вимог, він не зможе втримати владу і йому залишиться одне – особисто піти у відставку, щоб врятувати країну і власну репутацію.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі також пояснив, чому у Луцьку досі не відбулися вибори мера міста.

Міхеїл Саакашвілі наголосив, що потрібно обрати 300 нових людей у парламент, які підпишуть угоду про те, що більше ніколи не балотуватимуться понад один термін, адже «професійні політики» країні не потрібні.

Наразі, з його слів, податки знищують економіку. Він відзначив, що не прагне жодних посад, але готовий стати частиною творення нової української держави, на яку ніхто більше не дивитиметься зверхньо.

З його слів, у влади нині немає популярності, немає майбутнього, їм немає куди утікати. Тому що Росія їх не прийме, а на заході їх не чекають. Тому розблокувати ситуацію повинен народ.

Лучани ставили одному з лідерів опозиції питання про актуальні проблеми, що стосуються як держави вцілому, так і Волині зокрема. Йшлося про продажну судову систему, проблеми із соціальним забезпеченням, рейдерське захоплення земель та неможливість навести лад із видобуванням бурштину. Міхеїл Саакашвілі зазначив, що, окрім бурштину, на Волині є торф. В Україні, свого часу, працювали 36 заводів, які його переробляли, а нині 37 таких заводів працюють у Білорусі. Тому, якби держава була потужною, вона вкладала б гроші як у торф, так і у видобування міді. А зараз, натомість, люди змушені заробляти на нелегальному видобутку бурштину, тому що інакше помруть з голоду. А поліція кришуванням цього промислу заробляє гроші, тому що відсутні люди у владі, які реально дивилися б у перспективу.

Він нагадав, що найбільше бурштину купують Китай і Польща, яка переробляє бурштин, видобутий в Україні, обкрадаючи нашу державу. Хоча наразі діючою центральною владою створені всі умови для того, щоб видобувати сонячне каміння легально було неможливо.

Зі слів Саакашвілі, якби видобуток був би легальним, люди заробляли б, а корумповані силовики – ні. Отже, потрібна прозора система для того, щоб видобування бурштину, міді, торфу працювало на державу. Тобто на дороги, лікарні, дитячі садки, освіту, пенсію для волинян тощо.

Нардеп Юрій Дерев’янко розповів лучанам, що сьогодні у Верховній Раді Порошенко намагався проштовхнути закон про реінтеграцію, що мав би узаконити Мінські угоди. Саме цим законом президент вирішив зобов’язати кожного держслужбовця і кожен державний орган виконувати ганебні антиукраїнські пункти цих угод.

Втім, народні депутати, які стоять на проукраїнських позиціях, не дали цього зробити. З його слів, «Рух нових сил» - категорично проти такої ганьби та проти намагань Порошенка встановити диктатуру в країні. Він запросив волинян 17 жовтня приїхати під Верховну Раду, щоб сказати «досить» і вимагати від Петра Порошенка виконання важливих умов.

Йдеться про зміну виборчої системи, щоб у Верховну Раду потрапляли представники громади, а не олігархи, та про створення незалежного антикорупційного суду.

Відтак, лучан закликали у мирний спосіб продемонструвати, що народ України дійсно є джерелом, який вимагає у президента «ухвалювати ці рішення, або йти геть».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 5 Жовтня 2017 22:27
Клоун приїхав і зібрав цирк.Історія вас не вчить.
59 Показати IP 5 Жовтня 2017 23:02
Ти такий лучанин,як я львівський трамвай.Ти хоч сам історію в школі вчив?
ВАся Показати IP 6 Жовтня 2017 09:06
зараз влада бреше і бреше то нічого? Людей як може обдурює останнє з пенсіонерами як посміялись одним нічого не добавила а піару а мови стільки
К Показати IP 6 Жовтня 2017 11:14
Просто бик. Гнати його в шию з України!!
Еее до К Показати IP 9 Жовтня 2017 07:30
А тебе треба гнати з країни, дурень.
123 Показати IP 6 Жовтня 2017 17:07
Додався до компанії популістів України і нічого іншого.
Валерій Показати IP 7 Жовтня 2017 00:50
Треба пороха і його команду гнати в шию, вони вже показали на що здатні, потрібно нових людей до влади!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus