USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сенат Польщі схвалив скандальний бюджет, опозиція протестує

12 Січня 2017 08:48
Правляча партія Польщі домоглася схвалення Сенатом контроверсійного бюджету. Протистояння в Сеймі триває. У "Праві і справедливості" допускають силові дії проти депутатів меншості, пише Deutsche Welle.

Правляча націонал-консервативна партія Польщі "Право і справедливість" (ПіС) зуміла в середу, 11 січня, провести у верхній палаті парламенту - Сенаті - голосування щодо бюджету. Документ був схвалений без поправок, тепер його має підписати президент країни Анджей Дуда.

Утім, політична криза триває. Опозиційні партії "Громадянська платформа" та "Сучасна" від 16 грудня займають залу нижньої палати парламенту. 11 січня парламент знову не зміг розпочати роботу - спікер Марек Кухчинський відкрив засідання і одразу переніс його на наступний день, повідомляє агентство dpa.

Опозиція вимагає переголосування бюджету, який, на її думку, був ухвалений у протизаконний спосіб. ПіС відкидає закиди центристської опозиції. Лідер "Платформи" Гжегож Схетина пообіцяв продовжувати протести проти "абсурду" у парламенті та пообіцяв притягнути винних у порушенні процедур до відповідальності.

Водночас представник ПіС Ярослав Качинський, якого вважають польським "сірим кардиналом", заявив, що бюджет все ж ухвалено, він чекає на підпис президента. Він також закинув опозиції порушення демократичних норм та припустив, що депутатів меншості можуть видворити із зали силою.

Нагадаємо, 17 грудня у Варшаві відбулися протести польської опозиції, яка вимагала в законному порядку відкрити засідання нижньої палати та не обмежувати відвідування зали засідань журналістами.

У ніч на 17 грудня протестувальники у Варшаві заблокували виходи з парламенту Польщі після заяви опозиції про те, що правляча партія перенесла голосування за бюджет за межі основної палати Сейму.

20 грудня польський Сейм зняв тимчасові обмеження на доступ представників засобів масової інформації до парламенту
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Січня 2017 12:43
"депутатів меншості можуть видворити із зали силою" - це так демократично і по-еуропейськи. а ще краще зразу в зону вугілля копати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus