USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Шухевич – не Герой України, – Вищий адмінсуд

2 Серпня 2011 16:41
Вищий адміністративний суд України не скасував рішення Донецького апеляційного суду і залишив без задоволення касаційні скарги представників Юрія Шухевича, Віктора Ющенка та інших у справі присвоєння Роману Шухевичу званням Героя України.
У залі зустріли це рішення криками «Ганьба!». Про це повідомляє Gazeta.ua.
«Ми будемо апелювати до Верховного суду України і добиватися, щоб це рішення було скасоване. Це рішення викриває саму систему судочинства, бо в подібних справах ухвалюються інші рішення, тому ми розцінюємо таке рішення як політичне. Будемо домагатися його скасування», – наголосив нардеп від НУ-НС Андрій Парубій.
Нагадаємо, у жовтні 2007 року президент України Віктор Ющенко видав указ про святкування 65-ї річниці з дня створення Української повстанської армії і присвоїв Роману Шухевичу звання Героя України (посмертно). Степан Бандера був удостоєний звання Герой України указом від 22 січня 2010 року.
2 квітня 2010 Донецький окружний адміністративний суд позбавив Шухевича звання Героя України, оскільки він не був громадянином незалежної України.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
марко Показати IP 2 Серпня 2011 18:34
Думаю, Шухевич із багатьма героями України на одному полі зганьбував би сісти. Пора відмінити й забути це звання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus