USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Швеція виступила за блокування будівництва «Північного потоку-2»

6 Вересня 2018 10:36
Більшість політичних партій Швеції виступають за блокування будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомила радіостанція Sveriges Radio.

Радіостанція провела опитування серед представників різних партій про їхнє ставлення до цього проекту, і майже всі вони висловилися за те, щоб перешкодити спорудженню трубопровідної магістралі.

«Північний потік-2» – це погана пропозиція як в плані енергополітики і екології, так і в плані політики безпеки. Ми активно виступаємо за те, щоб усіма можливими способами зупинити цей проект», – заявила уповноважена Помірної коаліційної партії з питань ЄС Карін Енстрем.

Євродепутат від Християнсько-демократичної партії Швеції Ларс Адактуссон підкреслив, що Росія не поважає міжнародне право, привівши в приклад ситуацію з Грузією і Кримом. Тому він вважає, що важливо знайти інші шляхи для забезпечення ЄС енергією, не стаючи залежними від Росії.

Голова Партії Зелених в Раді у справах ЄС в парламенті Йонас Ерікссон зазначив, що Швеція раніше зіткнулася зі складнощами в застосуванні міжнародного права проти «Північного потоку-2», тому він вважає правильним рішення Єврокомісії про зміну законодавства, що дозволить заблокувати проект.

Член Ради у справах Європейського союзу і депутат Лівої партії Йенс Хольм заявив, що Швеція підтримає цю ініціативу Єврокомісії, незалежно від результату голосування, яке пройде вже в неділю.

«Якщо ми захочемо зупинити ввезення природного газу в Європу, то ми зможемо це зробити. Проект «Північний потік-2» буде заблокований», – запевнив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus