USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шибу у «Батьківщині» можуть боятися, - експерти

5 Квітня 2011 13:15
Якщо Богдана Шибу таки візьмуть у партію «Батьківщина», він може стати конкурентом її місцевих керівників – припускають експерти Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Про це йдеться у їх щотижневу аналітичному підсумку.

Нагадаємо, 18 березня колишній луцький міський голова, депутат Луцької міської ради Богдан Шиба написав заяву про вступ у ВО «Батьківщина».

Тоді міське бюро партії рекомендувало Богдану Шибі подати свою заяву в обласне бюро "Батьківшини", яке у 2008 році виключало його з партії.

Пізніше один з членів обласного бюро партійної організації, ковельський міський голова Олег Кіндер заявив, що він був одним з ініціаторів виключення Шиби з партії і зараз його повторний вступ підтримувати не буде.

Окрім того, голова міської партійної організації, секретар міської ради Григорій Пустовіт сказав, що у партії не поспішають приймати рішення щодо заяви Шиби.

«Чому ми засуджуємо так званих «тушок» – бо це спотворення вибору громадян. Люди голосували за певну політичну силу і її представників. Це є спотворенням результатів виборів», - каже Пустовіт.

«Ты больше к нам не ходи…»

Складається враження, що члени «Батьківщини» різних рівнів не хочуть бачити Шибу в своїх рядах і для цього в них є кілька причин, - кажуть експерти:

По-перше, повторно прийнявши Шибу, міська та обласна організації «Батьківщини» змушені будуть ділити відповідальність за усі прорахунки Богдана Павловича на посаді «мера».

По-друге, на думку експертів ЦПАВК, це стало б негативним сигналом для діючих членів партії, оскільки виходить, що з партії тебе можуть виключити, а потім знову прийняти і т.д. В умовах опозиційної діяльності, «Батьківщині» потрібно дотримуватись дисципліни у своїх лавах і тому політичне «прощення» тут буде недоречним.

По-третє, Богдан Шиба змінив уже кілька партій за останній десяток років, тому навряд чи теперішнє його рішення викличе довіру і серед керівництва «Батьківщини», і серед рядових членів партії, - кажуть експерти.

По-четверте, колишній луцький міський голова, навряд чи погодиться з другорядними ролями і у партійній організації, і у міській фракції. Тому теперішні очільники «Батьківщини» сприймають його, як загрозу собі.

Крім того, фракція БЮТ налагодила певний механізм роботи та вибудувала компромісну ситуацію між своїми депутатами, і порушувати цю стабільність їм би не хотілося.

«Криша» плюс досвід – теж немало

Неприйняття Шиби до лав «Батьківщини» несе певну загрозу для її місцевих керівників, оскільки не так багато бажаючих, з таким досвідом керівника як в Шиби, мають в даний час бажання вступити до опозиційної політичної сили, - кажуть у ЦПАВК.

Також можливий певний тиск центрального керівництва парті та віце-спікера Верховної Ради Миколи Томенка, з метою повернення Богдана Павловича до лав партії, - вважають експерти.

Так чи інакше своє рішення по заяві на вступ Шиби партійній організації ВО «Батьківщина» приймати доведеться. Як і нести відповідальність за його втілення...

Безумовно у виграшній ситуації залишиться сам Богдан Шиба, який за будь-якого рішення виглядатиме прихильником демократичних цінностей у місцевій політиці, - кажуть у ЦПАВК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
^()^ Показати IP 5 Квітня 2011 16:14
шиба- зрадник, яких мало !
Лучано Показати IP 5 Квітня 2011 16:58
Настільки вже це прізвище викликає оскому і огиду в лучан та волинян, що вже й гидко це обговорювати
лучанка Показати IP 6 Квітня 2011 08:32
Просто соромно за лучан, що не зуміли оцінити Шибу, який дійсно українець відстоює національні інтереси, і при його перебування на посаді мера місто ожило і багато було зроблено для лучан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus