USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скандальне будівництво на Молоді: знайшли вихід

20 Серпня 2015 14:56
Депутати вирішили розпочати процедуру перегляду договору, аби зупинити незаконне будівництво та зняти соціальну напругу в обласному центрі по проспекту Молоді. Втім, обранці громади бояться того, аби справа не дійшла до суду, адже тоді «заросте бур’янами».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 20-го серпня.

Мешканці ОСББ «Вікторія-Луцьк-1» звернулися в Луцьку міську раду, бо забудовниця захоплює їхню прибудинкову територію.

Нагадаємо, Луцькі депутати не вперше стикаються з ситуацією, коли доводиться розбиратися з будівництвом, проти якого виступають мешканці прилеглих будинків. За останні декілька місяців місто пережило і конфлікти, і самовільні знесення, і пікети Луцької міськради, і створення спеціальних комісій.

Під час засідання комісії голова ОСББ «Вікторія-Луцьк-1» Петро Бойко розповідає, що будівництво відбувається із серйозними порушеннями.

«Ситуація така - є два будинки, перехід між ними і підвал, де знаходяться наші майстерні, які обслуговують будинки. Перший поверх викупили під фітнес-центр, далі там почали будувати другий поверх, ще у двір вилізли. Їм виділили 10 сотих, а у нас є всього 56 сотих прибудинкової території. Уявіть, нас 750 людей і виходить, що на кожного передбачено по 70 сантиметрів. А тут забудовниці дають стільки нашої землі», - нарікає Петро Бойко.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв підтвердив, що будівництво відбувається із порушеннями.

«Там забудовниця порушила будівельні норми й створила неналежні умови обслуговування будинків. Тут виникають підстави для розірвання договору», - наголошує чоловік.

А депутат Луцької міської ради Богдан Шиба переконаний, що справу до суду допускати все-таки не варто.

«Я вважаю, що це питання до суду не варто допускати, бо справа затягнеться і «поросте бур’янами». Є закон про оренду землі, згідно з ним, ми повідомляємо орендаря, що частину земельної ділянки у неї вилучать. Також потрібно попередити орендаря, що договір їй не продовжать, бо виникла суспільна потреба. Розпочати процедуру перегляду договору, аби ми не «вляпалися» в судову тяганину, яка може тривати роками. Тому треба, аби вона далі не розбудовувалася, адже порушуються права людей щодо обслуговування їхніх будинків», - наголосив обранець громади.

Так, депутати вирішили доручити Шибі на вересневу сесію підготувати відповідний проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 20 Серпня 2015 15:00
А депутат Луцької міської ради Богдан Шиба переконаний, ТРЕБА ТРЕБУВАТИ ГРОШІ.. ІТО ЧИ МАЛІ. ХОЧИШ ДОБУДУВАТИ ПЛАТИ ІТО ПОБІЛЬШЕ....
Волинь Показати IP 20 Серпня 2015 22:21
Романюк і Ко все продають, що купляють. Ще не подавилися "Буратіном". Але дуже хочуть. Слава Україні !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus