USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вирішити конфлікт навколо будівництва в Луцьку: або в суді, або листами

19 Серпня 2015 15:54
Луцькі депутати не вперше стикаються з ситуацією, коли доводиться розбиратися з будівництвом, проти якого виступають мешканці прилеглих будинків. За останні декілька місяців місто пережило і конфлікти, і самовільні знесення, і пікети Луцької міськради, і створення спеціальних комісій.

Давши один раз дозвіл оренди землі у місті, депутати не можуть скасувати подібні рішення, а скасовувати їх може лише суд. Відтак, неодноразово лучани стають заручниками законодавчих колізій.

Вчергове до Луцької міської ради звернулися мешканці будинку по проспекту Молоді, 10, учасники ОСББ «Вікторія Луцьк-1» з проханням вирішити конфлікт із сусідом-підприємцем.

Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 19 серпня.

Нагадаємо, вже 5 років триває конфлікт навколо 10 соток міської землі біля колишніх гуртожитків шовкового комбінату.

Війна триває за землю між мешканцями будинку і підприємцем Мальцевою, якій надали землю в оренду біля її майна – коридору-переходу між двома будинками. Голова ОСББ «Вікторія Луцьк-1» Петро Бойко звернувся до депутатів з проханням скасувати дозвіл на оренду землі, оскільки будівництво там не ведеться, сама забудова затіняє вікна. А цих 10 соток ОСББ планує приватизувати як прибудинкову територію. Половина дитячого майданчика будинку перебуває на цій же землі. А зараз тут лише ростуть бур’яни і територія не є облагородженою.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ - НОВЕ БУДІВНИЦТВО, ПРОЕКТУ ЯКОГО НІХТО НЕ БАЧИВ

Як пояснила заступник міського голови Лариса Соколовська, під час інспектування цієї ділянки з’ясували, що на цій ділянці будувати нічого не можна, оскільки будівництво закриватиме людям вікна, а документів на саме будівництво підприємець-орендар жодного разу не надала.

Проте разом з тим, юридичних підстав для припинення договору оренди землі – немає. Відтак, ОСББ може хіба звертатися до суду. Сам же договір оренди був продовжений у 2012 році до жовтня 2017 року. Щоправда, на частині цієї землі є власність як ОСББ (підвал), так і підприємця (коридор-перехід), тож частина землі має бути у спільній власності.

Власне, члени комісії погодилися, що скасувати договір оренди землі вони не можуть, однак, продовжити оренду у 2017 році теж не можна. Зрештою, депутати вирішили надіслати листа орендареві і попередити, що згідно із Законом України Про оренду землі, договір не буде поновлений. А орендареві пропонується оформити документи

для спільного використання землі для обслуговування майна (перехід між гуртожитками), а решту ділянки, яка відповідно до норм не є передбаченою для обслуговування майна - передати міській раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинь Показати IP 19 Серпня 2015 19:34
Таке враження , що Романюк з Козюрою ще не подавилися "БУРАТІНОМ ", але дуже хочуть подавитися . Нагло дерибанять землю в Луцьку, а на запитання громади тільки кліпають безстижими оченятами . Зупиніться, аферисти ! Вимолюйте в Бога гріхи, бо можете не встигнути . Лучани переживуть усіх мерів і депутатів ! Слава Україні !
Кріс Показати IP 20 Серпня 2015 08:13
бог допоможе покарати злодіячив.. пошле на них блискавку або чуму))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus