USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Сталіністи» просять у прокурора захисту. ФОТО. ВІДЕО

8 Квітня 2011 10:10
Біля намету в центрі Луцька, де збирають гроші на відновлення пам’ятника Йосипу Сталіну стався інцидент – один з перехожих «напав» на намет, пошкодив його, після чого потрапив у міліцію.

«Нападника», зі слів одного з організаторів акції Олександра Кононовича, вони «скрутили і повалили на землю, після чого викликали міліцію».

Як підтвердив ЗІКу керівник ВЗГ УМВС у Волинській області Олександр Гіль, інцидент дійсно мав місце: чоловік старшого віку намагався пошкодити намет.

На місце події прибули правоохоронці, які затримали правопорушника. На нього було складено адмінпротокол за статтею 173 Кодексу України про адмінправопорушення (дрібне хуліганство).

Як розповів Олександр Кононович, матеріальний збиток вони оцінили у 2 тисячі гривень.

Окрім того, Кононович розповів, що організатор акції – Волинська обласна організація «Антифашистський комітет України» - направила на ім’я прокурора області Андрія Гіля та начальника луцької міліції Романа Крохмаля заяву, у якій вказує на неприпустимість «вчинення дій, метою яких є перешкоджання громадянам України законним шляхом здійснювати свої права, гарантовані Конституцією України».

Приводом до такої заяви, кажуть організатори стала заява обласної організації «Національний альянс» про намір 11 квітня «зупинити проведення даної акції».

Ця заява, на думку організаторів «сталінської» акції, є «підставою для негайного реагування з боку правоохоронних органів та органів прокуратури», а можливі дії представників «Національного Альянсу» є «нічим іншим, як готуванням до злочину (ст. 14 КК України), а саме – публічний заклик до групового порушення громадського порядку (ст. 293 КК України) та організації масових заворушень (ст. 294 КК України)».

Окрім того, скаржники побачили у заяві Нацальянсу ознаки закликів до вчинення дій, що загрожують громадському порядку – злочину, передбаченого ст. 295 Кримінального кодексу України, а також «заклики до вчинення злочину, визначеного статтею 356 Кримінального кодексу України – самоправство»

«Антифашистський комітет України» попросив правоохоронців «Забезпечити 11 квітня дотримання громадського порядку та законне здійснення ...прав громадянами», «невідкладно вжити ...заходів щодо унеможливлення вчинення протиправних дій з боку радикальних політичних сил та громадян», а також «розглянути питання про наявність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності громадянина Гузя Ігора Володимировича за ст. ст. 14, 293, 294, 295, 340, 356 Кримінального кодексу України».

Відео зайдено на сайті ВІП. Автор зйомок не вказаний
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
перехожий Показати IP 8 Квітня 2011 10:16
...от і весь ваш гнилуватий націоналізм і виявився...де ж там Вітів, Гузь з багнетами? де свободівці з вилами?... як комсюки вас опустили!!!
Логічно до перехожий Показати IP 8 Квітня 2011 10:53
Ці свободівці та підГузники навіть не можуть між собою вирішити організаційні питання по памятнику Степану Бандері починаючи від місця його розташування закінчуючи розмірами монументу. Ганьба!!! А от якраз на таких подіях як збір грошей на памятник сталіну вони піднімають рейтинг своїх партій, збируть студентів з прапорами, Гузь та Вітів грамонто все подадуть в ЗМІ і від того виграють як націоналісти так я комуністи, все таки піар!
))) до перехожий Показати IP 9 Квітня 2011 22:14
по сценарию Витив не предусмотрен, вот и нет его
Savur Показати IP 8 Квітня 2011 10:38
не здивуюсь якщо виявиться, що той хто напав є також комсомольцем, бо насправді головним завданням збору коштів комуністами є не гроші а провокація, на яку успішно повелись всі. Їх треба було просто ігнорувати, а тепер шановні ви дали їм можливість кричати про "страшних" націоналістів і просити захисту у правоохоронних органів. а ті в свою чергу зроблять все аби тепер цей намет стояв там довго.
OlegJM Показати IP 8 Квітня 2011 11:25
...мені це нагадує сцену з фільму, коли Брюс Вілліс стояв в Гарлемі з табличкою "Ненавиджу негрів")))
Tru Показати IP 8 Квітня 2011 11:44
Прямо як події 11 вересня у США, самі собі постояли самі на себе напали і зараз нападуть на Ірак (в даному випадку на націоналістів), цей випадок або дуже невдала акція нац. партій (сумніваюсь) або спроба комуністів хоч якось у законний спосіб притягнути до відповідальності заклятих ворогів. :)
старий Показати IP 8 Квітня 2011 12:26
бандера теж не був янголятко, 200 тыс.поляків вирізали, до 100 тис.українців - і йому теж памятник? це нормально?
чк до старий Показати IP 8 Квітня 2011 13:00
тільки те що це робили нквдисти перевдягнуті в упівців то про це всі чомусь мовчать
Семен до чк Показати IP 8 Квітня 2011 13:41
Дурень ти ЧК!!! Люди б впізнали де свій в лісі сидить, а де НКВДист!!! Чогось народного обурення ні тоді, ні тепер, ніхто не бачив!!!! Ти БРЕХЛО!!!
семену до Семен Показати IP 9 Квітня 2011 12:31
лікуйся або застрелься!!!
Sasha до Семен Показати IP 10 Квітня 2011 14:55
Застрелься :)
))) до чк Показати IP 9 Квітня 2011 22:18
в 1943 году Волынь была усеяна энкаведистами, ага ))) за каждым кустом сидели ))) люди, зачем вы разводите и ввязываетесь в срачи? вы еще придите туда и подеритесь, то-то все рады будут - можно и ЧП в области ввести будет и обчистить вас под шумок новых законодательных инициатив ))) а вы дальше ушами хлопайте
Володимир. Показати IP 8 Квітня 2011 14:04
Всім, хто незнає своєї історії, дивіться фільм "Собор на крові".
Знаючий Показати IP 8 Квітня 2011 15:16
Жодна з націоналістичних організацій і пальцем не чіпатиме комуно-фашистське г...но. А от людину не молодого віку, яку побили нащадки НКВЕдистів шкода. Дивно, але є свідки, котрі стверджують, що працівники міліції стояли поряд і мпокійно спостерігали, а потім подали протокол про адмінправопорушення до суду. Доречі суд не встановив у діях цієї людини факту правопорушення. Закликаю всіх оту червону чуму відправити в ігнор. Вони не варті нашої уваги...
Helge до Знаючий Показати IP 8 Квітня 2011 17:45
никакие они не "нащадки". Эти "кононовичи" явно выраженные дегенераты с признаками шизофрении - это я говорю не в переносном, а в прямом смысле - пару раз пришлось пересечься с одним из них лично - смог понаблюдать....
Дмитро Показати IP 8 Квітня 2011 17:18
Молодці комсомольці! Слава товаришу Сталіну - збирачу українських земель! Смерть фашистам!
Taras до Дмитро Показати IP 9 Квітня 2011 01:42
Дурень ти ...
вчитель історії, Нечипорук Степан Ількович Показати IP 8 Квітня 2011 19:45
Сталін зробив велику помилку, що приєднав цих відморожених западенців до Великої України. Хай би батракували на поляків, яке має українців за бидло. Стоять товписька біля консульства та просяться до Польщі наймитами. От де момент істини!
ну хто в Польщу а хто в Москву. Москва нас за бидло не має :). Хоча і ті і ті праві...
Тарас до вчитель історії, Нечипорук Степан Ількович Показати IP 9 Квітня 2011 22:03
......і ти дурень,шановний вчителю історії !!!
Дмитру і таким же подібним недорозвинутим Показати IP 9 Квітня 2011 12:34
тобі вже взагалі ніщо і ніхто не допоможе...клініка повна. всі хто за Сталіна буде там де і він у пеклі,хай насняться вам закатовані ним мільйони людей,ви НЕЛЮДИ,дикі люди,підіть покайтесь,не говоріть хоч у піст такого маразму...але шо вам допоможе...нічого
Роман Показати IP 9 Квітня 2011 14:34
Скоріш за все комсомольці організували напад самі, бо злякалися активних дій НацАльянсу, а це чудовий привід згребти в понеділок на Театральний майдан всю луцьку міліцію "обороняти" комуністів. А дядько цей - це аж ніяк не може бути "нац. партією", включіть мозок!
Антибандеровцы Показати IP 9 Квітня 2011 22:08
Кононовичи молодцы!!!!!
Вова Полтава Показати IP 11 Квітня 2011 15:00
Кононовичи очень образованые и культурные люди!!! Правильно так держать!!! Иосиф Виссарионович Сталин присоединил западную украину вы должны его благодарить а не своего бандеру (хотя я теперь думаю что Он ошибся нужно было оставить вас и дальше батрачить на Польшу) А вы прихвостни бандеры подумали бы лучше за кого вы так яростно кричите за террориста, нацыста и в конце концов просто фашиста!!!
1 до Вова Полтава Показати IP 11 Квітня 2011 17:12
сталин-кровопийца.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus