USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Світ засудив ядерні випробування КНДР

3 Вересня 2017 18:39
У ОБСЄ, Німеччинi, Франції, Китаї та США засудили випробування водневої бомби в Північній Кореї.

Так, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон з цієї нагоди провели телефонні переговори. Політики висловилися за посилення санкцій проти Північної Кореї з боку Євросоюзу, інформує Кореспондент.

Крім цього, в повідомленні прес-служби Кабміну ФРН відзначається, що остання провокація північнокорейської влади «досягла нової якості».

Своє невдоволення випробуваннями КНДР висловив і президент США Дональд Трамп. На своїй сторінці в соцмережі Twitter у неділю, 3 вересня, він назвав Північну Корею ворожою та небезпечною для Вашингтона країною.

«КНДР провела велике ядерне випробування. Їх слова і дії, як і раніше є ворожими і небезпечними для США», - написав він. Крім того, Трамп зазначив, що влада Південної Кореї поступово приходять до усвідомлення помилковості політики умиротворення щодо КНДР.



У Міністерстві закордонних справ КНР також виступили проти. Як повідомив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, Японія направила Північній Кореї «жорсткий протест».

У той же час чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьян Курц закликав Радбез ООН відреагувати на ядерні випробування Північної Кореї.

За його словами, такі випробування є не тільки явним порушенням міжнародних зобов'язань Північної Кореї, а й безрозсудним і безвідповідальним вчинком під час підвищеної напруженості на Корейському півострові.

«КНДР повинна припинити односторонні провокації і повернутися до переговорів. Закликаю до швидкої реакції Ради безпеки ООН», - повідомив Курц.

Нагадаємо, 3 вересня КНДР провела шосте за останній час випробування ядерної зброї. Потужність бомби, яка, ймовірно, була випробувана, склала 100 кілотонн. Про це заявив глава оборонного комітету парламенту Республіки Корея Кім Ен У. Чиновник відзначив, що бомба була в чотири-п'ять разів сильніше, ніж та, що була скинута на Нагасакі в 1945 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Як повіє буйносеньки Показати IP 3 Вересня 2017 19:01
У ОБСЄ, Німеччинi, Франції, Китаї та США засудили випробування водневої бомби в Північній Кореї... А ЩО ТАМ РАШКА ? МОВЧИТЬ ? НУ ПРАВИЛЬНО, ПЧЕЛЫ ПРОТИВ МЕДА НЕ ВЫСТУПАЮТ. Хотя в этом случае мухи против д*рьма не ...
АхХХАХ до Як повіє буйносеньки Показати IP 3 Вересня 2017 21:06
Світ помахав пальчиком Кім Чен Ину і сказав "но-но-но"
дзлодпра до АхХХАХ Показати IP 3 Вересня 2017 23:15
но все шишки блядимиру блядимировичу . . .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus