USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Білорусі заявили, що вже готують майданчики для російської ядерної зброї

14 Квітня 2023 15:40
Білорусь уже займається підготовкою майданчиків для розміщення стратегічної ядерної зброї Росії,

Про це повідомляє білоруське держвидання Белта з посиланням на заяву міністра оборони РБ Віктора Хреніна, передає Українська правда.

«Якщо потрібно, у нас буде і стратегічна ядерна зброя. І ми вже займаємося підготовкою наявних у нас майданчиків. І якщо ворожа риторика продовжиться, це буде наступний крок. На силу ми будемо відповідати тільки силою. По-іншому на Заході не розуміють», – заявив Хренін.

Він додав, що тактичну ядерну зброю, яка буде розміщена в Білорусі, зможе використовувати тільки російська сторона.

При цьому Хренін нагадав, що в Білорусі «підготовлено техніку, літаки, які можуть нести ядерні боєприпаси», також РБ отримала «сучасний комплекс «Іскандер», який також здатний застосовувати ракети з ядерними боєголовками».

А наступного тижня, за словами міністра оборони РБ, завершиться підготовка відповідного білоруського підрозділу в Росії.

Нагадаємо, 25 березня президент РФ Володимир Путін повідомив, що планує розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю. Своє рішення він аргументував тим, що Велика Британія передасть Україні боєприпаси зі збідненим ураном. Захід включно з НАТО засудив цей крок Путіна як «небезпечний і безвідповідальний».

Згодом глава Міноборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Білорусь вже отримала від РФ штурмові літаки та комплекси «Іскандер-М», які здатні завдати тактичні ядерні удари.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
пес Патрон Показати IP 14 Квітня 2023 16:25
колоніальних московських людожерів уже нічого не спасе
Ян Показати IP 14 Квітня 2023 16:30
Ви ще й могили собі викопайте, як такі запобігливі...пригодяться!
Правда Показати IP 14 Квітня 2023 16:36
Ключовий вираз простої української жінки-"Боже,яке воно кончене..."не додати ні відняти.Так хворі,але вони ,на жаль поряд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus