USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп пообіцяв допомогти з відновленням миру в Україні

5 Лютого 2017 09:29
Президент США Дональд Трамп 4 лютого розмовляв телефоном з Петром Порошенком, бесіда включала в себе обговорення українського конфлікту з Росією. Про це з посиланням на заяву Білого дому повідомили, зокрема, Reuters та Bloomberg, пише Радіо Свобода.

«Ми працюватимемо з Україною, Росією, а також всіма іншими залученими сторонами, щоб допомогти їм відновити мир уздовж кордону», – цитують інформагенції заяву Трампа, хоча сайт Білого дому ще не містить цього тексту.

У прес-службі глави української держави в перші години 5 лютого повідомили, що президент України Петро Порошенко та президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови, що почалася пізно ввечері в суботу, обговорили питання загострення ситуації на Донбасі та «зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США».

«Особливу увагу було приділено врегулюванню ситуації на Донбасі та досягнення миру політико-дипломатичним шляхом. Сторони висловили глибоку стурбованість через ескалацію напруженості та погіршення гуманітарної ситуації, передусім у районі Авдіївки. Вони наголосили на нагальній необхідності встановлення режиму повного припинення вогню», – йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що під час розмови йшлося про майбутній візит Петра Порошенка до Вашингтона, для підготовки якого до США поїде міністр закордонних справ України.

Розмова Трампа з Порошенком відбулася після тижня інтенсивних бойових дій із застосуванням важкої артилерії між українськими урядовими військами і проросійськими сепаратистами на Донбасі, зокрема, в районі Авдіївки. Це останній епізод збройного конфлікту, який розпочався після російської анексії Криму в березні 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus