USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп призначив нового радника з питань нацбезпеки

21 Лютого 2017 09:57
Новим радником з питань національної безпеки президент США Дональд Трамп призначив генерал-лейтенанта армії США Герберта Макмастера. Він замінив Майкла Флінна, який подав у відставку після скандалу з послом РФ.

Про це повідомив у соціальній мережі Twitter у понеділок, 20 лютого, прес-секретар глави Білого дому Шон Спайсер.

Кейт Келлог, який після звільнення Майкла Флінна обіймав посаду виконуючого обов'язки радника з національної безпеки, став головою штабу ради нацбезпеки.

«Президент назвав генерал-лейтенанта Макмастера головою ради національної безпеки, генерал-лейтенант Кейт Келлог залишається главою апарату РНБ», - повідомив речник Білого дому.


Як повідомляє Deutsche Welle, кандидатура радника президента США з національної безпеки не потребує затвердження в американському Сенаті. Його призначає безпосередньо глава держави. Особа, яка посідає цей пост, визначає головний вектор американської зовнішньої політики.

Новий радник Трампа

Макмастер народився 24 червня 1962 року в Філадельфії (штат Пенсильванія). 1980 року він закінчив академію Веллі-Фордж, а 1984 року - елітну військову академію у Вест-Пойнті.

Відзначився під час війни в Перській затоці в 1990-1991 роках. Нагороджений Срібною зіркою за відвагу, яку виявив під час операції "Буря в пустелі" в Іраку. Згодом брав участь в операціях в Афганістані.

Відставка Флінна

Майкл Флінн подав у відставку з цієї посади 14 лютого. Це відбулося на тлі публікацій у ЗМІ про те, що він, не маючи на те відповідних повноважень, під час телефонної розмови обговорював антиросійські санкції Вашингтона з послом РФ Сергієм Кисляком. Крім того, Флінн увів в оману щодо цього питання віце-президента Майка Пенса, якому заявив, що ніколи не обговорював з Кисляком проблему обмежувальних заходів проти Москви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus