USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Трьом українським міністрам загрожує звільнення

16 Грудня 2013 10:52
Президент України Віктор Янукович збирається звільнити трьох міністрів. Так, міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, міністра закордонних справ Леоніда Кожару та міністра промислової політики Михайла Короленка звільнять через те, що вони вчасно не поінформували уряд про загрози, які несе підписання угоди про асоціацію з ЄС, - повідомляє «Коммерсантъ-Украина».

Найближчим часом буде оголошено про відставку високопоставлених чиновників.

Як йдеться у повідомленні, у Партії регіонів цю інформацію побічно підтвердили: «Гадаю, понести покарання повинні ті, хто має стосунок до економічного блоку. Потрібно подивитися й нинішніх міністрів, і тих, хто обіймав ці посади раніше - наприклад, Ігор Прасолов, Валерій Хорошковський (колишній перший віце-прем'єр) і Петро Порошенко (колишній міністр економічного розвитку і торгівлі)», - сказав депутат Володимир Олійник.

Як стало відомо у суботу, Генпрокуратура притягла до відповідальності за перевищення повноважень при розгоні акції у ніч на 30 листопада голову Київської міськдержадміністрації Олександра Попова, заступника секретаря Ради нацбезпеки Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка та його заступника Петра Федчука.

Втім, видання зазначає, що, навіть якщо провину підозрюваних буде доведено, вони можуть уникнути покарання, бо в Партії регіонів готують законопроект про амністію.

Автор законопроекту депутат Вадим Колесніченко не виключає, що, крім амністії для демонстрантів, підозрюваних у штурмі адміністрації президента 1 грудня, документ передбачатиме амністію для організаторів розгону учасників акції 30 листопада.

«Проект практично готовий. Думаю, протягом тижня його можна буде внести до Верховної ради. Цей закон ми готували під конкретні виклики часу, тому поки я не розглядав питання щодо осіб, яких ви назвали (Попов, Сівкович). В документі повинні бути вказані конкретні статті, а мені поки не до кінця зрозуміло, що їм інкримінують. Але якщо мова йде про закон, то амністію не може бути застосовано вибірково - якщо вона для всіх, то для всіх», - заявив Колесніченко.

Він підкреслив, що закон може бути застосовано лише до тих осіб, провину яких доведено в суді, а на це знадобиться ще декілька тижнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus