USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Троє проти всіх: помста волинської «Батьківщини»

22 Листопада 2016 14:57
Чергову перестановку в складі комісій обласної ради намагалися проштовхнути представники партії «Батьківщина» в обласній раді: голову фракції Василя Столяра хотіли зняти з голови «екологічної» комісії.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією сьогодні, 22 листопада.

Так, депутат обласної ради Сергій Слабенко заявив, що відповідно до доручення лідера партії Юлії Тимошенко, він пропонує зняти Василя Столяра з голови «екологічної» комісії.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що з волинської «Батьківщини» виключили депутатів, які голосували за створення КП «Волиньприродресурс». Зокрема, під час засідання бюро Волинської обласної організації ВО «Батьківщина», яке відбулося 12 серпня 2016 року, на пропозицію голови Олега Кіндера з лав партії виключили депутатів облради Ігоря Леха та Андрія Турака. Також, начебто з партії виключили Василя Столяра та Романа Карпюка.

Натомість, як зазначив голова фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді, депутат Василь Столяр, 8 вересня під час засідання члени фракції «Батьківщина» виключили зі свого складу трьох депутатів: Валентину Касарду, Людмилу Кирду та Сергія Слабенка.

Сьогодні Сергій Слабенко заявив: лідер партії, по секретному, захищеному партійному спецзв’язку, посередництвом електронної пошти, надіслала доручення підготувати проект рішення про зняття Василя Столяра з голови комісії, бо він вже не член партії.

Натомість, зауважив депутат Костянтин Зінкевич, копія цього листа, надана депутатам, – без підпису. Тож можна сумніватися в його правдивості.

На що Людмила Кирда заявила, що оригінал листа є, бо вона «власноруч його привезла з Києва».

А Сергій Слабенко переконаний, що саме їхня трійця: Сергій Слабенко, Людмила Кирда та Валентина Касарда є правонаступниками фракції в облраді. І до питання займання посади заступника голови облради Романом Карпюком є претензії, але його звільнення – це компетенція голови ради, або ж третини депутатського складу.

У відповідь на це Роман Карпюк і Василь Столяр заявили, що фракція «Батьківщин» в облраді діюча без Слабенка і компанії. А документів про виключення їх з партії – немає. «Я спілкуюся безпосередньо з лідером партії і запевняю, що цих документів немає. Якщо буде документ за підписом Юлії Тимошенко – тоді питань немає», - заявив Карпюк.

А ось Людмила Кирда апелювала до голови депутатської комісії Анатолія Вітіва. Нагадаємо, нещодавно її зняли з голови бюджетної комісії.

«Є рішення президії політради. Я хочу побачити вашу принципову позицію. Бо місяць тому на цій комісії ви прийняли рішення винести на сесію питання про те, щоб змінити голову бюджетної комісії», - звернулася вона.

Утім, Анатолій Вітів відповів: юридично, в обласній раді є фракція «Батьківщина», де головою є Василь Столяр. Тож, він порадив біло-сердечним розібратися між собою і прийти на комісію з однозначною позицією. Він запропонував відхилити проект рішення і не голосувати на сесії з цього питання. Члени комісії підтримали пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Секретний зв'язок з Показати IP 22 Листопада 2016 15:26
Вже геть з розуму зійшли, який секретний зв'язок. До чого ці цирки. Ніяк Кирда не заспокоється. Вже документи від своєї голови липові роблять
Кирда Показати IP 22 Листопада 2016 15:49
Так я вже сама запуталась, пробачте мене земляки
Світлана Показати IP 22 Листопада 2016 20:22
Усі ми люди і потрібно один одного підтримувати..
Я Показати IP 23 Листопада 2016 08:22
Їх треба з цієї планети виключити , тих злодюх і шахраїв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus