USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЦВК саботувала призначення виборів у ОТГ за вказівкою Банкової, – нардеп

17 Серпня 2018 20:44
Центральна виборча комісія саботувала призначення виборів у об'єднаних територіальних громадах, які мали відбутися восени цього року. Таким чином ЦВК вкотре довела свою повну залежність від Адміністрації Президента.

Про це написав голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко у Фейсбук.

Тарас Батенко зазначив, що 16 серпня члени ЦВК так і не спромоглися включити до порядку денного чергового засідання питання призначення виборів у ОТГ на 28 жовтня. Проект рішення набрав лише п’ять з восьми необхідних голосів.

«Сьогодні у ЦВК був останній день, щоб призначити вибори. Проте члени комісії так і не зібралися на засідання. Не інакше як страхом програти в ОТГ можу пояснити очевидну вказівку Банкової ЦВК не призначати чергових місцевих виборів», - написав нардеп.

Очевидно, наголошує Батенко, що місцеві вибори в Україні взагалі не відбудуться до переобрання президента.

«Негативний результат на місцевому рівні не має псувати нерви Петру Олексійовичу (президент Петро Порошенко, - ред.) й відвертати від головного – як перевершити Кучму та Януковича і фальсифікувати президентські вибори 2019 року. Іншої мотивації я не знаходжу», – зауважив укропівець.

9 серпня 2018 року ЦВК зупинила підготовку до місцевих виборів у ОТГ восени 2018 року. На думку комісії, організації виборів може зашкодити скасування Конституційним Судом Закону «Про всеукраїнський референдум» від 6 листопада 2012 року. Всупереч вимогам українського законодавства, ЦВК навіть не звернулася до КСУ за офіційним роз’ясненням щодо ухваленого рішення.

Восени цього року перші та додаткові місцеві вибори заплановані у 98 об'єднаних територіальних громадах. Проголосувати на них мають майже 900 тисяч українців.

На Волині, зокрема, восени чекають виборів у 9 ОТГ та низці населених пунктів, які прагнуть доєднатися до вже існуючих територіальних громад. А це - 75 тисяч жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus