USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Бухаресті близько 10 тисяч людей протестували через судову реформу

5 Листопада 2017 23:33
Увечері в неділю, 5 листопада, близько 10 тисяч жителів Бухареста вийшли на акцію протесту, вимагаючи від правлячої коаліції відкликати з парламенту законопроекти про внесення змін в систему правосуддя.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Настав час, щоб кожен із нас висловився проти підпорядкування органів правосуддя румунським політикам", - заявили організатори акцій протесту з громадської організації "Корупція вбиває".

Маніфестанти скандували "Геть руки від правосуддя!", "Ми не хочемо жити в країні злодіїв і корупціонерів!", "Ми – представники покоління, яке зобов'язане зупинити правове беззаконня".

Рух автомобільного транспорту в центрі Бухареста повністю зупинений.

Учасники акції протесту в румунській столиці пройдуть маршем до будівлі румунського парламенту.

Як повідомили організатори протестів, аналогічні маніфестації проходять у великих містах країни, таких як Тімішоара, Арад, Ясси, Сібіу, Констанца і Галац. До акцій протесту приєдналися і прихильники екс-прем'єра Румунії Дачіана Чолоша, який є керівником політичного руху "Румунія – 100".

Відповідно до одного із законопроектів, внесених правлячою коаліцією в парламент, Юридична інспекція, яка раніше підпорядковувалася Вищій Раді магістратури, перейде в підпорядкування Міністерства юстиції. Планується також обговорити і ряд законопроектів про пом'якшення кримінального покарання за корупцію.

Раніше проти пакету законопроектів про внесення змін у систему правосуддя висловилися як представники Вищої Ради магістратури, так і Вища Рада прокурорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus