USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку впливатимуть на «маленьких Януковичів»

10 Січня 2014 14:23
Попри спад громадської активності, лучан закликали долучатися до нової Мережі колективного захисту «Свої» заради захисту прав та свобод.

Як повідомив учасник громадсько-політичного об’єднання «Сила людей» Андрій Осіпов, це добра ідея, коли вся громада, об’єднавшись заради захисту людини, яка вільно виражає свої погляди, відстоює її права. З його слів, сьогодні активно використовується весь репресивний механізм держави і вона розпочала боротьбу з політичними опонентами, залучаючи міліціонерів, прокурорів, подекуди суддів. Так, в автомобілях автомайданівців знаходять пігулки, в офісах політичних діячів розташовують прослуховуючи апаратуру.

«Є шість випадків, коли стосовно наших колег були застосовані домашні арешти та електронні браслети, усні зобов’язання. Це - ознака того,що потрібно боротися за захист всіх і взятися за цю справу разом. Система колективного захисту «Свої» - це не просто поєднання юридичних зусиль. Очевидно, це взаємодія і врешті-решт це має закінчитися тим, що українське суспільство перетвориться в організоване ополчення проти тоталітарного режиму, яке стане основою громадянського суспільства», - зазначив громадський активіст.

На його думку, Євромайдан – найкраще, що могло статися з Україною наприкінці минулого року, а перемога революції відбулася в голові. Цього, мовляв, вже достатньо, Майдан вже переміг, але результати Майдану потрібно захищати, враховуючи те, що Україна неминуче скотиться до репресій, але репресії матимуть місцевий характер.



Для того, щоб приєднатися до мережі, варто заповнити лише google-форму. Мережу можна знайти у facebook. Зі слів учасників, ця мережа захисту інтересів громадян, прав громадян на вільне висловлення своїх думок не носить жодного політичного забарвлення, крім того, вона є інтерполітичною – всі політичні сили можуть брати у ній участь.

Як зазначив депутат Луцької міської ради Богдан Шиба, наразі в Україні існує поліцейська держава у чистому вигляді і лише спільні зусилля зможуть відновити конституційний порядок та забезпечення захисту прав і свобод громадян.

«Коли було ухвалено та підписано Закон про звільнення від відповідальності учасників масових акцій, пов’язаних з Євромайданом 26 грудня, я висловлювався з цього приводу, що боротьба тільки починається. На жаль, я бачу, що чинна влада не збирається зупинятися, незважаючи на підписаний Закон, вони й надалі намагатимуться силовими методами зупинити кризу в країні. Щоправда, тепер, як ми переконалися після побиття журналістки Тетяни Чорновол, влада використовуватиме точкові удари на окремих активістів. Так і сталося, причому активістами тепер називаються всі, судячи із подій вчорашнього дня, навіть ті, хто хоче заколядувати без дозволу. Виявляється, щоб поколядувати в якоїсь особи, яка, на його власну думку, є представником влади Бога на землі, треба брати в когось дозвіл. Я про таке ще ніколи не чув», - розповів депутат.



З його слів, головне завдання – об’єднати зусилля людей, які небайдужі, адже узурпована влада найбільше боїться організованого опору.

«Створення мережі на часі, тим паче зараз громадська активність спадає і треба шукати інші варіанти докладання зусиль. Важливою залишається безпека, тому мережа повинна охопити якомога більше активних людей – адвокатів, юристів, журналістів, блогерів, громадських активістів, студентів, профспілкових лідерів. Нам потрібно гуртуватися, адже гаслами Майдану є «один за всіх і всі за одного», «разом - сила» і тільки так ми можемо змінювати країну і захищати один одного», - розповів учасник Мережі колективного захисту «Свої» з Рівного Зураб Кантарія.



З його слів, потрібно на місцях намагатися впливати на «маленьких Януковичів» - тих чиновників, депутатів, які забувають, для чого вони сидять на своїх посадах. Тому процес колективного захисту активістів буде актуальним ще дуже довго, поки система в Україні не зміниться і кожен з тих, хто займає якусь посаду не почне відповідати за ті діяння, які він вчинив.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
осіпову Показати IP 10 Січня 2014 15:15
хлопчику в коротких штанцях з непомірно високою самооцінкою, тобі не дають спокою "лаври" волинських політиків, і ти хочеш "затесатися" у їхні ряди, щоб, у випадку зміни влади, зайняти місце біля "кормушки", так як свого часу це зробили багато пристосуванців у 2004 році?
Нормальний Показати IP 10 Січня 2014 15:59
Маленькі Гітлери хочуть впливати на маленьких Януковичів...
Мартін Німьоллер до Нормальний Показати IP 10 Січня 2014 16:08
Спочатку вони прийшли за євреями. Я мовчав, я не був євреєм. Потім вони прийшли за комуністами. Я мовчав, я не був комуністом. Потім вони прийшли за профспілковими працівниками. Я мовчав, я не був профспілковим працівником. Потім вони прийшли за мною. І не залишилося нікого, хто міг би допомогти мені
Ірина Показати IP 10 Січня 2014 16:00
Це мережа колективного захисту до якої може приєднатись будь-хто. Мережа "Свої" не є політичним об"єднанням чи громадською організацією. Більше тут: https://www.facebook.com/pages/СВОЇ/180370352157893?fref=ts
Лучанин Показати IP 10 Січня 2014 17:59
Пане господарю-дозвольте заколядувати.З такими словами в усі часи звертались колядники.Чи таким колядникам як Шиба і його земляк Зварич це невідомо?Панове Осіпов і йому подібні-перестаньте себе називати політиками.Як ви впливаєте на ту плітику?Своім піаром на сесіях міськради?Оце і вся ваша політика.
Ого Показати IP 10 Січня 2014 18:44
"Лучани" гавкають, а караван іде.
Александр до Ого Показати IP 11 Січня 2014 09:52
Какой караван? Так... Пара-тройка верблюдов))
Перехожий Показати IP 11 Січня 2014 21:45
До "лучан" приєднався Александр до Ого! Браво! і голосніше!
Українець Показати IP 3 Лютого 2014 16:34
Це новий "луцький" Портніков тільки осіновий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus