USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У скандалі з Манафортом і Януковичем «виплив» загадковий росіянин

22 Серпня 2016 13:08
У зв'язку зі скандалом навколо причетності колишнього голови виборчої кампанії кандидата в президенти США Дональда Трампа Пола Манафорта до корупційних схем екс-президента України Віктора Януковича попутно з’ясовуються нові факти. Так, журналісти навели дані про загадкового росіянина Костянтина Килимника.

Про це йдеться в матеріалі видання Financial Times, на який у своєму Facebook посилається нардеп Володимир Ар'єв.

Під час візиту Манафорта до Києва для консультацій Януковича Килимник був перекладачем американця. Як колишній розвідник, не виключено, що Килимник і зараз продовжує працювати на російські спецслужби.

Крім цього, відомо, що Килимник був причетний до бізнес-угод Манафорта з олігархами Олегом Дерипаскою і Дмитром Фірташем.



Зв’язки Килимника із військовою розвідкою РФ не були таємницею у команді Манафорта

Костянтин Килимник - заступник Пола Манафорта, колишнього голови виборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа і консультанта екс-президента Віктора Януковича, міг бути пов’язаний із російською розвідкою. Про це повідомляє The Financial Times.

"Люди, які працювали з Килимником, громадянином Росії, стверджують, що в команді Манафорта не було таємницею те, що він, військовий лінгвіст, був пов’язаний із російською військовою розвідкою", - пише видання.

Зазначено, що в команду Манафорта Килимника перекладачем під час роботи з найбагатшим олігархом України Рінатом Ахметовим взяли саме за "чудову англійську". Поступово Килимнику довірили більше обов’язків, наголошує видання.

Як ключовий помічник Манафорта Килимник мав рідкісний доступ до найвищих фігур регіону - "від Януковича до мільярдерів-олігархів і високопоставлених західних дипломатів", пише FT.

Згідно з даними ЗМІ, Килимник народився в Україні у 1970 році, військову службу проходив у Росії. Його першим довгостроковим робочим місцем після звільнення з армії був Міжнародний республіканський інститут (IRI) у Москві, неурядова організація зі США на початку 1990-х років. У IRI стверджують, що взяли Килимника на роботу за чудову англійську.

В інституті знали, що свої знання мови він отримав у військовій розвідці, однак не надавали цьому особливого значення, хоча і підозрювали, що він міг займатися діяльністю, не пов’язаною з посадовими обов’язками.

Видання зазначає, що 10 років потому, коли Килимник став працювати на Януковича в команді Манафорта, там теж дехто підозрював, що він доповідає у Москву, однак не надавали цьому значення.

Нині Манафорт і Килимник досі перебувають у тісному зв’язку, і хоча у Манафорта наполягають, що його відставка з посади голови штабу Трампа не пов’язана з його українською діяльністю, інформовані джерела стверджують, що це відіграло свою роль.

"Це дуже серйозна проблема, якщо врахувати, що офіцер російської розвідки міг перебувати в одному ступені знайомства від кандидата у президенти Дональда Трампа", - констатувало джерело.

Нагадаємо, світло на діяльність Манафорта в Україні пролило видання The New York Times. Так, на початку серпня воно опублікувало матеріал, у якому розповідалося, що в період з 2007-го по 2012 року глава передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт отримав 12,7 мільйона доларів від прокремлівської Партії регіонів, очолюваної президентом України Віктором Януковичем. Там також йдеться про те, що Манафорт був основним консультантом Януковича, який втік з країни в листопаді 2013 року. Водночас Манафорт заперечив отримання будь-яких грошей. 19 серпня Пол Манафорт пішов у відставку після оприлюднення інформації про фігурування його імені у "чорній бухгалтерії" Партії регіонів.

Гроші української мафії забивають останній цвях в домовину кампанії Трампа

Скандал розгортається величезний - здається, гроші української мафії забивають останній цвях в труну і без того катастрофічну кампанії Трампа, - пише блогер Максим Михайленко.

«Якщо звільняться ще й інші люди Манафорта - Рік Гейтс, Даг Дейвенпорт, Джим Мерфі і Тоні Фабріціо, які (на відміну від родичів) говорять Трампу правду, то кампанію можна достроково завершувати: за цією командою йшли гроші спонсорів, вона показувала, що Трамп - трохи екзотичний, але все ж стандартний кандидат від Республіканської партії. А тепер він потрапив в один ряд з Іонасом Савімбі, Фердинандом Маркосом і Віктором Януковичем. Втім, це і добре», - пише блогер.



Борги Трампа удвічі перевищують суму, про яку він заявляв

Попри публічні заяви Трампа щодо його багатства та фінансової незалежності, його компанії мають значні борги та багато в чому оповиті таємницею.

Так, компанії американського мільярдера та кандидата у президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії Дональда Трампа мають борг на загальну суму щонайменше 650 мільйонів доларів. Такі дані виявило видання The New York Times під час розслідування, результати якого були опубліковані в суботу, 20 серпня, пише Deutsche Welle.

Ця цифра більш ніж удвічі перевищує суму, яку Трамп вказав у формі розкриття фінансової інформації, яку він заповнив в рамках президентської кампанії. У ній кандидат-республіканець повідомив, що підконтрольні йому компанії мають борг у сумі 315 мільйонів доларів перед відносно вузьким колом кредиторів. У ній же Трамп зазначив, що він має стосунок до більш ніж 500 компаній з обмеженою відповідальністю. Проте, як зазначає The New York Times, схоже, що форма розкриття фінансової інформації була розроблена для кандидатів, які мають куди простіші фінанси, ніж Трамп.

Як приклад боргу видання наводить офісну будівлю на Авеню Америки в Мангеттені, частиною якої володіє Трамп. На її зведення було залучено кредит у 950 мільйонів доларів. При цьому серед кредиторів - Bank of China, один з найбільших банків у країні, яку Трамп публічно називає економічним ворогом США, а також інвестиційний банк Goldman Sachs, який, як заявляв Трамп, контролює його опонентку на виборах, демократку Гілларі Клінтон, адже він заплатив їй за промови 675 тисяч доларів.

Попри те, що Трамп в одному з інтерв'ю заявив, що він є "королем боргів" та любить їх, видання нагадує, що принаймні чотири рази борги вже призводили до банкрутства компаній Трампа. Його статки оцінюються журналами Forbes та Fortune, а також компанією Bloomberg у менш ніж п'ять мільярдів доларів. Сам Трапм публічно заявляв, що його статки перевищують десять мільярдів, проте у формі розкриття фінансової інформації, яку він заповнив як кандидат у президенти, мільярдер вказав суму у 1,5 мільярда доларів. "Розслідування засвідчило, наскільки сильно бізнес Трампа залишається оповитим таємницею", - пише The New York Times.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus