USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У США готують суворі санкції до України, - ЗМІ

15 Лютого 2014 10:00
Голова Cенатського комітету із закордонних відносин сенатор-демократ Роберт Менендес представив на розгляд Сенату проект резолюції із закликом до Державного департаменту США негайно розглянути запровадження цільових санкцій до України, включно зі скасуванням віз та замороженням активів.

Проект резолюції також закликає Адміністрацію президента США Барака Обами посилити урядові програми на підтримку демократії та прав людини в Україні, - повідомляє Голос Америки.

Автори документу також закликають уряд США "негайно переглянути фінансування будь-яких організацій в Україні, які беруть участь у репресивних діях, що порушують громадянські, чи людські права українців", - йдеться у документі.
Проект резолюції закликає Місію США до ОБСЄ "використати ресурси та механізми ОБСЄ для спостереження за проблемами з правами людини, та їх вирішення".
Автори проекту резолюції Сенату закликають Державний департамент США "негайно розглянути запровадження цільових санкцій, включно зі скасуванням віз та замороженням активів щодо причетних до застосування насильства з боку держави до мирних протестувальників, журналістів та інших членів громадянського суспільства".

"Уряд США має закликати владу України визначити місцезнаходження зниклих осіб та звільнити політичних в'язнів, включно з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, та притягнути до відповідальності винних у поза-судових діях". Документ також радить уряду США "тісно співпрацювати із ЄС, щоб змінити та підтримати його зусилля в Україні"; та підтримати заяву Ради із закордонних справ ЄС від 10-го лютого, яка закликала до "створення
нового представницького уряду; конституційної реформи, яка поверне баланс сил; підготовки до вільних та чесних президентських виборів, які
допоможуть повернути Україну назад на шлях реформ".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
БОГДАН Показати IP 15 Лютого 2014 11:31
Якщо США думають, що з допомогою тиску ,залякування,шантажу президена Януковича та укр.олігархів,введення щодо них санкцій, зможуть вирішити свої геополітичні інтереси в Україні(приведення до влади проамериканського уряду,змушення його підписати згубну угоду про асоціацію з ЄС і т.п.),то вони глибоко помиляються.Якщо дехто із української опозиції мріє про капітуляцію Януковича та про той же проамериканський уряд,то теж помиляється. Справа в тому, що Януковича можна залякати ,але не можна залякати Південь, Схід та Центр України і змусити їх порвати взаємовигідні стосунки з Росією та йти в форватері проамериканської політики.Цього просто не в силі зробити Янукович,якби цього не бажали президеит США чи канцлер Німеччини. Президент Украни змушений буде поставити на всеукраїнський референдум питання устрою держави,в т.ч.її федералізації,геополітичного вибору країни(асоціація є ЄС чи кооперація та співробітництво з Росією та Минтним союзом) і не факт,що на референдумі переможуть євроінтегратори від опозиції. .Доречі, 12 лютого ц.р. в Ялті відбулася нарада голів 17 обласних рад України (за винятком Західної України),які висловились за двопалатний парламент ,що, по суті ,є кроком до федералізації країни. Не виступив категорично проти федералізації України в останньому своєму інтерв"ю і Янукович.
Волинянин до БОГДАН Показати IP 18 Лютого 2014 23:31
Не смішіть курей своїми санкціями!!! Ви тільки геїв захищаєте - Мудаки
Олена Показати IP 15 Лютого 2014 11:43
Піндосам вже давно пора вказати на їх місце, бо втручанню у внутрішні справи України немає меж!!! Чомусь у Боснії жорстко розігнали "мирні" демонстрації і ЄС схвально до цього поставився і з боку США ніяких висловлювань не було!:) А чому до України подвійні "стандарти"? Це про щось да говорить... що з тої Боснії та Герцеговини візьмеш, а от Україна...!!!
екскурсовод Показати IP 15 Лютого 2014 11:45
Так звані американські "урядові програми на підтримку демократії та прав людини в Україні" - це не що інше як фінансування екстимізму, розпалу національної ворожнеці, дестабілізації економіки і т. д. І робиться це все для створення противаги Росії. Бояться америкоси другого союзу як судного дня, ось і лізуть в Україну з своїми баксами! Доречі такі програми діють в багатьох країнах, що межують з РФ. А скажете: " а Європа?". А в Євросоюзі хто головний? Правильно - Німеччина! Створюється Четвертий рейх, тільки на відміну від Третього, захоплюється економіка держав. В кого є сумніви, порівняйте карти планів окупації Гітлера та нинішнього Євросоюзу. Мисліть глобальніше: це, що робиться в Україні, давно запланований та проплачений сценарій, який розробляється давно, а Майдан - це лише один з інструментів. Тому прошу не ведіться на гарні гасла та "європейське життя", нікому ми там не потрібні, давайте краще будувати європу в Україні, і починати краще з себе, а не з зміни влади! P. S. "Хочуть збудувати державу. Так державу ж треба будувати з підмурка, щоб кожен свою цеглинку поклав. А з того каміння, що за пазухою, держави не збудуєш." Ліна Костенко.
Віка до екскурсовод Показати IP 15 Лютого 2014 12:29
ЄС - це взагалі 52-й штат США!!!
БОГДАН-Олені Показати IP 15 Лютого 2014 12:12
Доречі, Боснія і Герцоговина в 2009 році підписали угоду про асоціацію з ЄС,після чого під диктат МВФ та Євросоюзу почали проводити так звану політику стабілізації,адаптації та приведення країни до євростандартів.Доречі, боснійцям МВФ навіть виділив стабілізаційний кредит у сумі 511 млн доларів. На практиці це вилилось у масове закриття підприємств в Боснії та Герцоговині,безробіття та росту цін ,що призвело до масових антиурядових акцій протесту.Доречі, ще восени минулого року єврочиновники позитивно схвалювали діяльнісьть боснійського уряду,говорили про його =збалансовану бюджетну політику= . Така доля чекала б і Україну,якби та підписала асоціацію-масове закриття заводів та фабрик, безробіття,ріст комунальних платежів,скорочення соціальних виплат.
Олена до БОГДАН-Олені Показати IP 15 Лютого 2014 12:22
У Румунії та Болгарії така ж сама ситуація і невдовзі і там "взірветься" ситуація! Ото така "допомога" ЄС! А тут чекають манни небесної...:(
Лучанин Показати IP 15 Лютого 2014 15:33
У владі США подвійні стандарти - учасники мирних демонстрацій "Захопи Уол-Стріт" досі відбувають жорстокі покарання в тюрмах.
Михайло Показати IP 16 Лютого 2014 08:07
Всі українські майдани, віче і революції фінансуються величезними фондами США та ЄС, лише для фінансування київского майдану щоденно йде 4 мільйона. Припинення цього фінансування моментально завершить це майданування. Янукович, А.Клюєв, Захарченко невмолимо будуть притягнуті до відповідальності за побиття студентів 30 листопада, але не в цьому році. За всі решту руйнувань і кривавих злочинів вина лежить на вождях та активістах опозиції. Це добре знають керівники США та ЄС, тому вони попередили "опозицію" про необхідність переговорів та припинення майданування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus