USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У США опублікували доповідь щодо імпічменту Трампа

3 Грудня 2019 23:39
Три комітети Палати представників Конгресу США, які проводили розслідування про можливість імпічменту президента Дональда Трампа, оприлюднили 3 листопада звіт про результати розслідування, пише Радіо Свобода з посиланням на NY Times.

У документі стверджується, що Трамп вчинив зловживання президентськими повноваженнями, а також перешкоджав розслідуванню його дій у Конгресі. Обидва звинувачення можуть бути підставою для імпічменту президента.

«Дональд Трамп, 45-й президент США, діючи особисто або через своїх підлеглих в уряді і поза ним, виступив посередником для втручання іноземної держави, України, у вибори президента США в 2020 році», – йдеться в документі.

«Президент діяв таким чином, щоб домогтися переобрання, ускладнити перспективи для свого опонента на виборах, і вплинути на вибори на свою користь. Діючи так, він поставив свої особисті інтереси вище за національні інтереси», – вважають автори звіту.

Укладачі документа вважають доведеним, що Трамп тиснув на владу України, домагаючись від неї дій, які могли б зашкодити його опонентові, демократу Джо Байдену. Вказується, зокрема, що важелем тиску на Київ було заморожування американської військової допомоги Україні. На слуханнях у Конгресі ряд свідків показав, що Трамп домагався від української влади розслідування діяльності сина Байдена в Україні.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТРАМП НЕНАВИДІВ УКРАЇНУ ВІД ПОЧАТКУ ПРЕЗИДЕНТСТВА, – THE WASHINGTON POST

Звіт не містить конкретних рекомендацій про формулювання статей імпічменту і навіть прямо не говорить, що Трамп має бути підданий імпічменту.

Звіт буде переданий до юридичного комітету Палати представників, який проведе власні слухання, за підсумками яких, як очікується, складе статті імпічменту, які будуть винесені на голосування палати.

Більшість у Палаті представників мають демократи. Республіканці і сам Трамп раніше заявляли, що не згодні з обвинуваченнями. Білий дім заявив, що документ більш схожий не на офіційний звіт про розслідування, а на «маячню диванного блогера».

Якщо Палата представникі ухвалить рішення про імпічмент, рішення про відсторонення президента від посади має ухвалити Сенат, де більшість мають республіканці.

Нагадаємо, довкола президента США Дональда Трампа розв’язався скандал, пов’язаний з Україною. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена – його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка.

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, «президентським харасментом».

25 вересня Білий Дім оприлюднив стенограму розмови Трампа та Зеленського. Володимир Зеленський, своєю чергою, заявив, що Дональд Трамп не тиснув на нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus