USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Володимирі-Волинському вчили як проводити люстрацію по-європейськи

11 Квітня 2014 17:17
Про закордонний досвід проведення люстрації розповіли громадському активу та журналістам Володимира-Волинського представники Фонду «Відкритий діалог». Під час прес-конференції «Люстрація: рішення для України» голова наглядової ради фонду Бартош Крамек, керівник департаменту зв’язків з громадськістю Томас Чувара, представник фонду «Відкритий діалог» Вікторія Бойко ознайомили присутніх з діяльністю організації в Україні та розповіли, як відбувалося «очищення» влади у Польщі, Чехії та країнах Прибалтики.

Бартош Крамек проінформував, що фонд допомагатиме українцям у проведенні реформування, боротьбі з корупцією, люстрації та децентралізації влади.

Учасників місцевої робочої групи з утворення люстраційного комітету цікавило ставлення представників фонду до ідеї заборони Комуністичної партії, Партії регіонів та інших організацій, що підтримували діяльність влади Януковича.

На думку Бартоша Крамека, Україна в вирішенні цього питання має віднайти свій шлях і участь у згаданих організаціях не має приводити до обмеження права займати певні посади для рядових членів. Зокрема, він повідомив, що у Польщі й досі претенденти на державні посади подають відповідний формуляр, в якому зазначають чи співпрацювали вони зі структурами комуністичного тоталітарного режиму. Причому відверте визнання такої співпраці немає жодних обмежуючих наслідків, відповідальність наступає лише коли особа свідомо приховає подібну співпрацю від суспільства.

Керівник департаменту зв’язків з громадськістю Томас Чувара звернув увагу присутніх журналістів на відповідальній функції ЗМІ під час проведення люстраційних процесів.

На завершення зустрічі представники фонду висловили сподівання, що уже найближчим часом Верховна Рада України прийме відповідну нормативну базу, необхідну для очищення влади і побажали успіхів представникам місцевого люстраційного комітету.



Інформаційне агентство Волинські Новини вже повідомляло як у Володимирі-Волинському обирали люстраційний комітет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
іван Показати IP 11 Квітня 2014 22:06
Вся ця революція сплошна брехня.... І я ще дурень ходив на ці всі віча, і вірив цим брехунам!!!! До влади прийшла такаж сама банда, а може щей і хужа. Тільки тепер прийшли ціною крові... Вгробили багато довірливих людей.......! І невідомо, що з цюго вийде!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus