USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинському селі демонтують серп і молот. ФОТО

9 Червня 2015 12:12
Процеси декомунізації на Волині тривають. Після того як Верховна Рада заборонила пропаганду комуністичного та нацистського режимів в Україні, у населених пунктах демонтують символи, що були покликані звеличувати окупанта.

У селі Сошичному Камінь-Каширського району на місцевому обеліску Слави, спорудженому 1969 році на честь загиблих у Другій світовій війні односельчан, залишився комуністичний символ – серп і молот, що підлягає під заборону відповідно до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки".

Комуністична символіка розміщена на скульптурі і є частиною композиції.



Згідно із документами, «скульптура зображена на фоні прямокутного обеліска з прямокутною дошкою, правий край якої опирається на металевий стрижень. На прямокутній дошці прикріплений герб Радянського Союзу. З другої сторони викарбувані прізвища полеглих односельчан. Скульптура зображує воїна на повний зріст у плащ-накидці, у правій піднятій руці - автомат, у лівій, опущеній - каска. Постамент складається з трьох бутобетонних прямокутників. На постаменті зліва розміщений квітник з круглим бордюром».



Сільський голова Степан Гаврилюк запевняє, що нічого не чув про новоприйнятий закон, і що селяни не дозволять демонтувати пам’ятник. А от питання про демонтаж забороненого символу, що возвеличує тоталітарний окупаційний режим, буде внесено на розгляд громади та виконавчого комітету. Також Степан Онуфрійович додав, що в селі є вулиця «Радянська», яка також підлягає перейменуванню.

Рішення про видозміну пам’ятника органи місцевого самоврядування повинні прийняти протягом 6 місяців, інакше таке право перейде до рук органів державної влади.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що незадовго після того, як Верховна Рада заборонила пропаганду комуністичного та нацистського режимів в Україні, у Нововолинську демонтували комуністичного ідола Леніна з підписом “Всегда готов!”. ФОТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
свідомість Показати IP 9 Червня 2015 12:21
А більше в країні, містах, селах... проблем не має?! От якби цей "демонтаж" до кращого життя привів... А так, по факту, при "старих" жилося краще ніж при "нових"!!!
Патріот України до свідомість Показати IP 9 Червня 2015 13:01
Ти - не свідомий, ти агент Путіна, зрадник і ворог України
ПатріотУ до Патріот України Показати IP 9 Червня 2015 13:14
Через таких "патріотів" таке в Україні робиться!!!
Патріот України до ПатріотУ Показати IP 9 Червня 2015 13:54
На Україні все добре робиться. Якби 24 роки тому знесли всіх Ленінів і заборонили радянську символіку - то жили б зараз як у Франції чи Америці! А зараз національна революція ще не закінчилася. Все ще попереду. Третій Майдан пустить кров жидам-олігархам! Потрібно скинути злочинну владу зрадників-олігаров і унічножіть комуняк! Тоді всі на Україні буде добре. Слава нації! Смерть ворогам! Україна понад усе!
василь до свідомість Показати IP 9 Червня 2015 15:49
закони декомунізації заради майбутнього, заради наших дітей. без цього не буде почуття національної гідності
Sieger Показати IP 9 Червня 2015 12:43
Це історична пам'ятка, вона не підпадає під закон про декомунізацію! Люди чують і бачать лише те, що хочуть чути і бачити, а в деталі ніхто не вникає!
Интернационал Показати IP 9 Червня 2015 12:47
коментар було видалено
Патріот України до Интернационал Показати IP 9 Червня 2015 13:04
До тих пір поки не знищимо всіх комуняк - не буде щастя на Україні. А коли знищимо тоді заживемо добре як справжні патріоти!
Патріоту до Патріот України Показати IP 9 Червня 2015 13:54
А де комуняки? Вони не при владі. Будуйте Україну хто Вам не дає. Але будувати важче ніж руйнувати. З такими кредитами в які влізла Україна ви говорите що заживете??? Вас довго будуть згадувати внукі та правнуки які будуть горбатитись на панів, щоб віддати борги.Зніміть рожеві окуляри і подивіться що ви натворили!
Патріот України Показати IP 9 Червня 2015 12:57
Це добре. І в кожному селі повинні стояти пам'ятники Бандері та героям УПА! Тоді всі українці стануть справжніми патріотами і бандерівцями! Тоді Україна переможе всіх ворогів і стане великою державою! Це століття буде століттям України! Весь світ буде говорити українською мовою! На планеті у всіх країнах будуть кричати: "Слава Україні! Героям слава!"
палата№6 до Патріот України Показати IP 9 Червня 2015 13:15
це ж треба так...:)))
Патріоту до Патріот України Показати IP 9 Червня 2015 16:06
Памятники які ви встановите розуму не додадуть і нічого не змінять.Людьми треба бути. Треба вчитись шукати друзів, а не ворогів! А слава прийде і піде, правильніше говорити Слава Богу! Навіки слава Богу! Одному Йому слава!, все інше скороплинне і тимчасове.
свг Показати IP 9 Червня 2015 13:51
а герб СРСР з серпом і молотом залишили на всяк випадок.
патріоту України Показати IP 9 Червня 2015 14:00
Колись говорили - "Буде крові по коліна - буде вільна Україна". Крові по коліна наробили такі зомбовані, як Ви. І що далі? Кожна краплина безвинної крові віділлється сторицею і державі і людям, які її пролили. На крові і насильстві щастя не збудуєш.
Блін до патріоту України Показати IP 9 Червня 2015 14:34
та стібається просто той Патріот України, а ви зубами від злості скрегочете. Люди таки подуріли.
Патріот України до патріоту України Показати IP 9 Червня 2015 14:42
Третій Майдан буде швидким, не таким як другий. Всі олігархи будуть висіти на ліхтарях! А кров буде - тільки кров'ю олігархів. Потім підемо на Москву - там пофарбуємо стіни Кремля в жовто-блакитний колір і напишемо там "Слава Україні!". А Сибір приєднаємо до України - так як це споконвіку українська земля. І з Сибіру будемо отримувати безкоштовні газ і нафту. В Україні будемо ростить хліб. Так зробимо Україну великою державою! Так переможемо! Слава Україні! Героям слава!
L до Патріот України Показати IP 9 Червня 2015 14:49
))))))))))))
Патріату України до Патріот України Показати IP 9 Червня 2015 16:10
Ви вже майдан зробили. Маєтки Пшонки і Януковича так охороняли, що все цінне розікрали.Ви не кращі від тієї влади яка була. Вам би фантастику писати!
Патріот України до Патріату України Показати IP 9 Червня 2015 17:07
Ми стояли на Майдані проти злочинної влади і проти злодія Янука! Але зрадники-олігархи обманом захопили владу і зрадили ідеї Революції Гідності. Тому національна революція ще не закінчилася. Боротьба триває! Ми знищимо олігархів і побудуємо Нову Україну! Слава нації! Смерть ворогам!
волинянка Показати IP 9 Червня 2015 14:35
Це наша історія і яка вона не була б вона була і не треба знищувати все до каміння, ломать не строить. Чому в цивилізованих країнах не зносять пам'ятники королів, інших діячів держави, а у нас якщо не так, то все треба знищити, але ж яку історю ми залишимо для наших нащадків?????????Тим більше це стела Великої Вітчизняної війни, це пам'ять про загиблих бійців.......
Интернационал Показати IP 9 Червня 2015 20:28
Предыдущие все власти тоже жили идеей и принципами замазывания всего треснувшего глиной: там где нужно было резко и без раздумий вырезать и удалять опухоль - делались длительные инъекции поглаживанием - и где сейчас вся эта бесноватая элита? Ребята, Янык имел куда бежать, а Вас в Ростове не ждут. В Европе Вас не ждут. В Америке Вас тоже не ждут - повсюду Вы денег должны... Делайте что-то для людей, время играет против Вас. Больше сказать нечего, к сожалению...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus