USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькій міськраді хочуть створити антикорупційний відділ

23 Жовтня 2013 21:00
Орган, який займатиметься запобіганням та виявленням корупції, планують створити у Луцькій міській раді.

Про це під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, що відбулося 23 жовтня, повідомила начальник відділу кадрової роботи та нагород міської ради Віра Гудима.

З її слів, у зв’язку зі змінами до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Питання запобігання та виникнення корупції», органам місцевого самоврядування рекомендують утворити спеціально уповноважений орган з питань антикорупційної політики.

У зв’язку з цим підготували проект рішення про створення підрозділу, який називатиметься відділом з питань запобігання та виявлення корупції, зв’язків з правоохоронними органами.

«Я так розумію, що відділ нагород зараз відходить від цих функцій, створюється новий відділ. Це складно кореспондується з тим, що міська рада, маючи напружену ситуацію з бюджетом, утворює додатковий підрозділ на утримання додаткового апарату. Чи не бачите ви вихід з цієї ситуації в тому, щоб навантажити цей новий відділ функціями відділу нагород? Просто-напросто перейменувати відділ і займатися тим самим. Створювати ще якийсь «відділ контррозвідки» - це ми дійдемо, я не знаю, до чого. Скоро в нас буде своя тюрма, трійка…», - звернувся до неї голова комісії депутат Юрій Вега.

Віра Гудима відповіла, що новий відділ планують створити в межах загальної чисельності апарату міськради та її виконавчих органів. Наразі обов’язки щодо антикорупційної роботи виконує відділ кадрової роботи та нагород, тому наступний проект рішення стосувався внесення змін у Положення про цей відділ.

Після нетривалої дискусії депутати рекомендували сесії міськради підтримати ці проекти рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
КА Показати IP 23 Жовтня 2013 21:06
Зовсім шизонулись в тій раді. На що правоохоронні органи дивляться? Крохмаль де ти?
Крохман Показати IP 23 Жовтня 2013 23:03
Так під мене цей відділ створюють. Кажуть нібито займався поборами в міськвідділі. Тепер буду "боротись" з корупцією в міськраді. Комар носа не підточить. Все буде комільфо, коли за справу береться професіонал цієї справи. А то фінансові потоки йдуть через різних дрібних клерків. Тепер все буде під контролем, і тільки через мій карман. Дилетантам в цій справі не місце! Тим більше мені негайно потрібно помістя в Боратині добудувати.
Крохман до Крохман Показати IP 24 Жовтня 2013 13:19
Керуючи міською міліцією я навів порядок в цьому питанні. За присвоєння чергових офіцерських звань - 3шт. зеленими, з козної кримінальної справи своя доляха, ну і даішники справно башляли. А в міськвиконкомі бардак, кожен клерк лупить від фонаря, скільки заманеться. Оце корупція! Бобло йде мимо каси...непорядок!
Григорій Іванович Показати IP 23 Жовтня 2013 23:07
А за що там Крохмана з міліції попросили. Чи не за ту ж корупцію. А ви все еврей, еврей.
Галина до Григорій Іванович Показати IP 24 Жовтня 2013 21:43
Нещодавнє опитування Інституту соціології НАН України засвідчило суттєве падіння рівня довіри українців до міліції. Якщо два роки тому правоохоронцям довіряло лише 3-5 відсотків українців, то зараз аж 0,8 відсотка опитаних довіряють міліції, попри низький показник довіри суспільства до діяльності міліції, продовжуюється працевлаштування скомпроментувавших себе "правоохоронців" на спеціально створені для них синекури. Браво ібіс. До них виборів ще цілих два роки.
Сolonel Показати IP 23 Жовтня 2013 23:11
"міська рада, маючи напружену ситуацію з бюджетом, утворює додатковий підрозділ на утримання додаткового апарату". Бюджет бюджетом, а дружбана Крохмана треба ж прилаштувати!
Поліщук Показати IP 24 Жовтня 2013 08:08
Та вже краще створити чергову асосіацію на пайових внесках корупціонерів - бандюків ("бізнесменів"), адже податків до бюджету не платять. Хоч який там в чорта бюджет - ОБЩАК.
........... Показати IP 24 Жовтня 2013 09:39
Буратіно Романюк, Лисонька Соколовська, Кіт Святослав Кравчук в країні чудєс роблять, що їм заманеться.
совість Показати IP 24 Жовтня 2013 11:01
Рекомендую в цей відділ ввести Гудиму.Руки викрутить,але своє візьме.Не чиста на руку мадам.
марко Показати IP 24 Жовтня 2013 12:14
Гудима - чванлива гусиня був свідком,як вона розмовляє з людьми та й зі соїми підлеглими не краще. Не дай Боже з хама пана.
Базіліо Аліса Показати IP 24 Жовтня 2013 12:20
Дайош данецких! Вони цих .............. повиганяють на ..й!
..... Показати IP 24 Жовтня 2013 12:36
Гудима з себе нічого не представляє, так пусте місце.На фоні Ананіч-0.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus