USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

США розпочинає розслідування в Україні

5 Червня 2013 08:22
Торговельне представництво США починає розслідування хронічного недотримання авторських прав в Україні. Це сталося після того, як наша держава очолила перелік найбільших піратів у світі, так званий «список 301» країн – порушників інтелектуальної власності.

Про це повідомляє «ТВі».

Серед основних претензій Вашингтона до офіційного Києва - надзвичайно високий рівень онлайн-піратства, використання неліцензійного програмного забезпечення на всіх рівнях і суттєві недоліки навколо перерозподілу та відрахувань авторської винагороди.

Перший заступник голови Держслужби інтелектуальної власності України Олексій Янов зазначив, що на сьогоднішній момент Україна вирішила йти двома шляхами: паралельно вести питання легалізації і водночас затверджена державна програма про перехід на відкритий код в органах державної влади.

Йдеться про програми, які можна використовувати на основі вільної ліцензії – відповідно, їх оплачувати не потрібно. Проблема в тому, що таке програмне забезпечення інколи потрібно доводити, щоби воно було синхронізоване з іншими програмами.

Своєю чергою, генеральний директор «Майкрософт-Україна» Дмитро Шимків зауважив: «Ми дуже не хотіли б, щоби застосовували будь-які санкції, бо передусім вони вдарять по комерційних підприємствах, які творять експортний потенціал України і вони є легальними, використовують легальне програмне забезпечення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
RSS Показати IP 5 Червня 2013 09:14
Нехай спочатку розслідують рівень доходів населенння, співставлять його із таким у США та цінами на ліцензійне ПО та медіапродукцію. І нехай тоді вводять санкції не проти країни, а проти її керівництва, що довела населення до такого стану, коли між вибором купити їсти чи ПО дурних питань не виникає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus