USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Українська» справа: прокурори США отримали доступ до даних про рахунки Джуліані

15 Жовтня 2019 11:06
Федеральні прокурори Манхеттена отримали доступ до даних про банківські рахунки особистого адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані в рамках розслідування про можливе порушення законів про лобіювання під час його діяльності в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

«Дослідження банківських документів Джуліані та ділових зв’язків в Україні свідчать про те, що слідчі приділяють увагу аналізу його взаємодії з країною», – йдеться у повідомленні.

Джерела розповіли The Wall Street Journal, що слідчих цікавить інформація про участь Джуліані в комерційних угодах в Україні та його зустрічі в цій країні, а також те, що його фірма робила «для мера українського міста». Ймовірно йдеться про мера Києва Віталія Кличка.

Розслідування включає будь-яку причетність Джуліані до звинувачень, пов’язаних із фінансуванням передвиборної кампанії його бізнес-партнерам Леву Парнасу та Ігорю Фруману.

Адвокат Трампа, коментуючи дану інформацію, заявив, що йому не повідомляли про проведення розслідування. Він додав, що його банківські документи у повному порядку.

Раніше президент США Дональд Трамп критично оцінив відкриття американською прокуратурою справи проти його особистого адвоката Рудольфа Джуліані, назвавши це «полюванням на відьом».

Як повідомлялося, у США арештували Ігоря Фрумана та Льва Парнаса — близьких до Рудольфа Джуліані (адвоката президента США Дональда Трампа) бізнесменів, які допомагали йому в справах, повʼязаних з Україною.

Джуліані виявився в центрі уваги ЗМІ після того, як у Вашингтоні спалахнув великий скандал через твердження про чинення Трампом під час телефонної розмови тиску на президента України Володимира Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в 2020 році. Висловлювалися припущення, що американський лідер домагався від свого українського колеги розслідування дій сина Байдена в обмін на надання Києву фінансової і військової допомоги. Після чого в США запустили процедуру імпічменту президенту Дональду Трампу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus