USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Австрії апеляційний суд перегляне відмову в екстрадиції Фірташа

19 Серпня 2016 15:08
Конституційний суд Австрії відмовив у розгляді подання українського олігарха Дмитра Фірташа, у якому він вимагав визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і Сполученими Штатами.

Як повідомили Deutsche Welle у КС Австрії у п'ятницю, 19 серпня, відповідне рішення ухвалили 2 липня.

Таким чином суд апеляційної інстанції більше не має перешкод для розгляду скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції, яким в екстрадиції Дмитра Фірташа до США відмовлено.

На період розгляду подання Фірташа у Конституційному суді апеляційний суд, згідно із процесуальними нормами, змушений був призупинити розгляд справи.

У США Фірташа звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у 18,5 мільйонів доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Окрім того, раніше йшлося про те, що затриманий в Австрії український олігарх Дмитро Фірташ через колишнього агента Міністерства держбезпеки НДР«Штазі» Хрістіну В. з позивним «Ніна» перерахував гроші для підкупу німецьких і австрійських посадових осіб у сфері безпеки, щоб вони роздобули йому документи ФБР, які допомогли б уникнути видачі Сполученим Штатам Америки.

Нагадаємо, навесні 2015 року у суді першої інстанції Фірташ здобув перемогу, його адвокати домоглися відмови у видачі олігарха до США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus