USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фірташ давав хабарі чиновникам через колишнього агента «Штазі», – ЗМІ

11 Липня 2016 13:24
Затриманий в Австрії український олігарх Дмитро Фірташ через колишнього агента Міністерства держбезпеки НДР«Штазі» Хрістіну В. з позивним «Ніна» перерахував гроші для підкупу німецьких і австрійських посадових осіб у сфері безпеки, щоб вони роздобули йому документи ФБР, які допомогли б уникнути видачі Сполученим Штатам Америки.

Про це повідомляє Тиждень.UA з посиланням на німецьке видання Focus.

Колишня працівниця Штазі, уродженка Лейпцига Хрістіна В. (позивний – «Ніна») була посередницею Фірташа і посадових осіб Австрії та Німеччини.

У щоденнику, який вона вела, міститься докладна інформація про схеми та угоди, в яких вона брала участь.

«Фірташ перерахував їй 750 тисяч євро, щоб через німецьких і австрійських чиновників дістати документи ФБР, які допоможуть уникнути Фірташу видачі в США», - написав журналіст Антон Павлушко, який провів на своїй сторінці у Фейсбуці аналіз матеріалів, що вийшли у низці німецьких видань на тему корупційного скандалу.

За інформацією з щоденника «Ніни», кримінальний комісар Хайнц-Петер Х. з Мекленбурга з відділу по боротьбі з лівим і правим екстремізмом отримав на свій рахунок 200 тисяч євро. Працівникам міністерства внутрішніх справ Австрії і контртерористичних відділів була сплачена сума у 91 тисячу євро.

Також повідомляється, що «Ніна» мала любовні контакти, пов'язані зі шпигунською діяльністю, з колишнім начальником елітного спецпідрозділу «Кобра», а також з шефом служби безпеки колишнього федерального канцлера Австрії Альфреда Гузенбауера.

Повідомляється, що «Ніна» також вийшла на спеціаліста з питань російської розвідки Хуберта Х., і вони зустрічалися в лютому цього року. Зараз він відсторонений від виконання своїх обов'язків.

Як повідомлялося, у квітні стало відомо, що у Німеччині Фірташа підозрюють підкупі двох чиновників кримінальної поліції землі Мекленбург-Передня Померанія.

Також повідомлялося, 20 квітня у віденському будинку українського олігарха Фірташа пройшли обшуки на запит Німеччини.

Пізніше адвокат Фірташа повідомив, що його клієнт є свідком, а не обвинуваченим в слідчих діях, які проводила поліція Австрії в його будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
агент Показати IP 11 Липня 2016 14:13
і в чому сила?звичайно в баблі
А Показати IP 11 Липня 2016 15:00
А ще вони вчать нас боротись з корупцією. Ех Эвропа Эвропа... Бабло перемагає зло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus