USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В чому конфлікт поміж Тимошенко і Турчиновим

1 Травня 2014 12:12
Виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов демонструє незалежність в прийняті тих чи інших державних рішень, які не співпадають з генеральною лінією передвиборчої кампанії Юлії Тимошенко. Про це заявив політичний аналітик Павло Нусс: «Вже понад місяць поспіль з власних джерел у фракції «Батьківщина» дізнаюсь про прихований конфлікт між в.о. президента О.Турчиновим та лідером партії Ю.Тимошенко», – повідомляє УНН.

Згідно з його інформацією, Турчинов демонструє незалежність в прийняті тих чи інших державних рішень, які не співпадають з генеральною лінією передвиборчої кампанії пані Тимошенко. Джерело повідомляє, що на попередньому засіданні фракції сам Турчинов та його оточення (Пашинський та Сенченко) були відсутні за директивою Юлії Володимирівни, яка висловила бажання провести засідання з керівниками партії та фракції «Батьківщина» в конфіденційному режимі без присутності Турчинова та українського прем’єр-міністра Яценюка.

Які саме рішення обговорювали «саботажники» – невідомо, адже обговорення проводилось під охороною та ретельною перевіркою самого приміщення на вул. Турівській (генеральний офіс «Батьківщини»).

Після вищезгаданого засідання між Тимошенко та Турчиновим відбулась напружена розмова в присутності декількох членів фракції, в результаті Турчинов покинув Тимошенко та відбув до А.Яценюка. На перший погляд, це виглядає як штатна ситуація, непорозуміння та конфронтація, але прояв особистої нетерпимості між оточенням Турчинова та оточенням Тимошенко відбулось одразу після оприлюднення інформації про зрив запланованого візиту Юлії Володимирівни до США 23-го квітня з тих причин, що конгресмени, та взагалі американський політикум, не виявив бажання зустрічатися з лідером «Батьківщини».

Оточення Тимошенко одразу звинуватило групу Яценюка та Турчинова в «зливі» інформації журналістам, відповідно, рівень напруги з того часу між групами впливу всередні фракції тільки нарощувався. Зі слів джерела, візит віце-президента США Дж. Байдена також не залишився спокійним в відносинах між трійкою Яценюк – Тимошенко – Турчинов, адже Тимошенко наполягала на іншому форматі зустрічі, ніж це передбачено графіком американського високопосадовця. Вона намагалась бути вписана в протокольну частину офіційної зустрічі, але адміністрація Дж. Байдена та керівництво України не погодилось на такий формат. Як стверджують очевидці, А.Яценюк та О.Турчинов відкинули таку вимогу Тимошенко, адже вона не є представником держави, а лише голова партії, і навіть не парламентської фракції.

Джерело інформує, що, після відмови на вимогу Тимошенко, вона взагалі відмовилась від зустрічі з американською делегацією. В той час віце-президент США провів зустріч з іншим кандидатом в президенти, Порошенком та іншими.

Після проголошення свого наміру балотуватися на посаду президента країни, Петро Порошенко запевнив колег по парламенту, що, в разі своєї перемоги на виборах, посада прем’єр-міністра України залишиться за Яценюком. Відповідно, блискуча пропозиція не могла залишити Яценюка в нейтралітеті до Порошенка, адже тільки в цьому випадку він збереже свою посаду. Тимошенко нізащо не віддала б кабінет в уряді під контроль амбітного та самостійного Арсенія Петровича, і про це говорить група Яценюка.

Згідно зУ деякою інформацією, після звільнення Тимошенко, Турчинов лобіював ідею підтримати єдиного кандидата від демократичних сил на посаду президента та формування парламентської коаліції після виборів, відповідно, з правом на формування коаліційного уряду за участі «Батьківщини» та інших сил. Конфлікт між Тимошенко та Турчиновим небезпечний тим, що кожен з них має свій вплив на владу, на окремих голів силових відомств та інших органів державної влади, і утворення паралельної системи на період виборів може призвести до використання адміністративного ресурсу, за який відповідатиме не Тимошенко, а безпосередньо Олександр Турчинов та його оточення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
ДО ВН Показати IP 1 Травня 2014 12:54
коментар було видалено
ШЛЯХ до ДО ВН Показати IP 1 Травня 2014 19:42
Треба спокійно віддати президентство Тимошенко, як правонаступниці цієї посади. Адже вона мала половину голосів виборців два роки тому. Прошло лише два роки, а не весь президентській періщд. У другій половині правління місце Тимошенко.
Волинянин Показати IP 1 Травня 2014 15:10
Верніть назад Клімчука і ціни (і ще багато чого)які були тоді.А самі підіть туди, самі знаєте куди.
підтримую до Волинянин Показати IP 1 Травня 2014 19:40
і радянський союз, і ковбасу по 1.20р, і хліб по 3 копійки!
титушко Показати IP 1 Травня 2014 15:12
причина одна власть-самый сильный наркотик.рой сливает матку.
Волинянин Показати IP 1 Травня 2014 15:16
Шобло є шобло!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Олег Показати IP 1 Травня 2014 15:21
Тимошенко не при владі, а на неї вже всі шишки сиплються і всі гріхи вішаються. Турчинов - не Тимошенко, зрозуміло, що він діє на власний розсуд. Якби довірили вирішувати питання Юлі, її дії були б рішучими і активними, у неї широкі звязки за кордоном, велика підтримка і не треба применшувати її можливості.
Дончанин до Олег Показати IP 1 Травня 2014 16:15
И, следовательно, стояли бы вежливые люди в Киеве.
Olha Показати IP 1 Травня 2014 15:27
Схоже,що буде рагу з Кроліка.
Волинянин до Олега Показати IP 1 Травня 2014 15:31
Знаємо ми ті зв'язки і можливості- газові угоди називаються.Чи не так Олег?
Коля до Волинянин до Олега Показати IP 2 Травня 2014 00:43
За ті газові угоди треба було Ющенка сажати! Але він хитрий, підставив Юльку і живе собі на державній дачі, на державному забезпечені. І ніхто не приходе його люструвати!!!
Янукович Показати IP 1 Травня 2014 15:35
Янукович был мудак, но то, что пришло сейчас....
Андрій76 Показати IP 1 Травня 2014 16:08
Мля...Басня Крылова:"Лебедь,рак и щука".-Турчинов,Яйценюк і ...ука,(тобто Юля). Ти диви як хвацько взялися ділити портфелі ще до виборів...І все це на фоні напруженої ситуації в країні. Мда...кому-війна..,а кому і мать родна...
Джулія Показати IP 1 Травня 2014 16:23
Кому що, а "волинянам" на цьому сайті-аби кормушка була повна.
мир Показати IP 1 Травня 2014 17:14
Робиться все секретно , а всі все знають. Смішно. Почекайте до 25 травня і побачимо.
фсб Показати IP 1 Травня 2014 18:21
ЯРОШ наш президент УРАААА...
Дончанин до фсб Показати IP 1 Травня 2014 18:25
И сколько областей в ВАШЕЙ Украине останется,
Стерх до фсб Показати IP 1 Травня 2014 18:42
Трошки порадій,що Ярош ваш президент,але президентом України він н і к о л и не буде!
титушко до Стерх Показати IP 1 Травня 2014 18:56
только потому что украины как государства уже 2 месяца нет-Jeszcze Polska nie zginęła-была речь посполита империя- а ныне...не надо копировать мертвые гимны у клятых друзей.
Дончанин до Стерх Показати IP 1 Травня 2014 18:58
Учитывая то, что и ЦИК под контролем сотен, все может быть. Например, Коломойскому захочется порулить ВСЕЯ Украиной.
ми- народ!!! Показати IP 2 Травня 2014 10:46
це политична профурсетка пусть возвращается в тюрьму, а остальных яроша, яценюка, Турчинова и т.п. в концлагерь на рудники....
Я до Волинянина Показати IP 5 Травня 2014 16:23
А я ще хочу квартплату по 5 гривень за місяць!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus