USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні не відкрилося більше 200 виборчих дільниць. ОНОВЛЕНО

25 Жовтня 2015 12:45
Скільки дільниць не відкрилися на місцеві вибори Україна - про це відзвітували у МВС. За станом на 9 ранку 25 жовтня, у день місцевих виборів в Україні, не відкрилися 237 виборчих дільниць із понад 40 тисяч через грубі порушення законодавства та відмову в реєстрації. Про це інформує ТСН з посиланням на "Інтерфакс".

Як повідомляє оперативний штаб МВС України, почали працювати у штатному режиму 10 642 територіальних та 29 тис 264 - дільничних комісії.

Зокрема, через помилки у виборчих бюлетенях та відмови в реєстрації територіальних виборчих комісій не відкриються 235 дільниць у Донецькій області. Серед них 205 у Маріуполі та 30 у Красноармійську.

У МАРІУПОЛІ ОФІЦІЙНО СКАСУВАЛИ ВИБОРИ

Сьогодні, 25 жовтня, місцеві вибори в Маріуполі було скасовано. Про це йдеться у повідомленні Управління інформаційної політики та з питань преси Донецької обласної державної адміністрації.

Повідомляється, що Маріупольська міська виборча комісія не отримала бюлетені з типографії та, відповідно, не передала дільничним виборчим комісіям виборчі бюлетені. Таким чином, чергові місцеві вибори у місті Маріуполі відмінено, - пише УНІАН.

Про ситуацію в Красноармійську повідомив у особистому коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини мешканець Красноармійська та кандидат у депутати до міської ради Денис Бабенко. Він повідомив, що місцева виборча комісія «забракувала» виборчі бюлетені, мовляв, вони не є дійсними, бо надруковані не в державній типографії, а в на приватній фірмі. Саме тому ці бюлетені вирішили не передавати на виборчі дільниці. Тож, саме через фальсифікацію вибори в Красноармійську перенесли на невизначений термін, а недійсні бюлетені – знищили.

«Учора біля центральної виборчої комісії міста Красноармійськбул зафіксовані так звані «тітушки» і «йовбаки», озброєні бітами. З певністю можу сказати, що у Донецьку область знову прийшли «гарячі» 90-ті», - каже Денис.
Через відсутність достатньої кількості кабін для голосування не відкрилися дві виборчі дільниці у Сумах.

Тимчасово призупинили роботу чотири дільниці у Сєвєродонецьку Луганської області, оскільки спостерігачі виявили неопечатану урну для голосування.

У місті Рені Одеської області закрилася дільниця для перерахунку бюлетенів через підозру у пошкодженні печатки на сейфі. У місті Мена Чернігівської області члени комісії не завізували акти прийому бюлетенів, що суперечить законодавству про вибори. Усього від початку голосування до правоохоронців надійшло 23 повідомлення про події, пов'язані з виборчим процесом. У МВС нагадали, що під час проведення позачергових виборів народних депутатів України ЦВК на території держави утворила 40 тис 145 виборчих дільниць. Серед них 10 тисяч 644 територіальні та 29 тис 501 - дільничних. Нагадаємо, у Хмельницьку жінка намагалася проголосувати двічі, а у Краматорську на дільниці загубили ключі від сейфу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Жовтня 2015 13:32
Не открылось 237 избирательных участков. а если просуммировать информацию, то получается, что по данным КИУ, "городами-рекордсменами по нарушениям стали Днепропетровск, Харьков, Херсон и Ровно". Кроме того, нарушения фиксируются в Черкассах, Тернополе, Новомосковске, Лисичанске, Мариуполе, Одессе, Луцке, Глухове, Киеве, Виннице, ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus